Loppu leikkauksille!

22.08.2015 - 09:00
(updated: 17.12.2015 - 16:30)

Turun vanhustyön neuvottelukunnan puheenjohtajan Kaija Kiesslingin mielestä Joukkovoima on eräs merkittävimpiä tapahtumia vuosiin. Kiessling käyttää lauantaina puheenvuoron mielenosoituksen toritapahtumassa Helsingin Hakaniemessä.

– Emme järjestäydy iloksemme. Meidät tuo Helsinkiin pääministeri Sipilän hallituksen kurjistamispolitiikka, joka on nostattanut vihamme. Hallituksen suunnitelmat ja leikkauslistat eivät saa hyväksyntäämme – emmekä tyydy olemaan hiljaa kotona, sanoo Kiessling.

Erilaisia teemoja ja ihmisiä

Joukkovoima haluaa tehdä selväksi, että leikkauksista on luovuttava: hallituksen on otettava miljardit sieltä, missä ne ovat.

– Vanhusten leivältä ei saa viedä makkaransiivua, ei lasten päivähoidosta opettajaa, ei koululaisilta kirjoja. Olemme leikkauksista toista mieltä.

Joukkovoima-mielenosoituksessa mukana on erilaisia teemoja ja niiden mukaisia blokkeja: lapsien ja perhepolitiikan puolesta marssivat, vanhusten ja vammaisten asialla olevia, ympäristö- ja ay-liikettä, työttömien liikettä.

– Olemme samassa kulkueessa pohjoisen ja etelän väki, nuoret ja vanhat, työttömät ja työlliset, kaupunkien ja maaseudun ihmiset, maahanmuuttajat ja kantaväestö… kaikki me, joita perinteisesti on pyritty asettamaan aina vastakkain. Nyt meitä ei mikään, eikä kukaan voi asettaa vastakkain. Me olemme samalla puolella, ja toisella puolella ovat leikkaajat, toteaa Kiessling.

Väki on valppaana

Kaija Kiessling muistuttaa, että Joukkovoima järjestäytyy kautta maan ja joukko tulee kasvamaan.

– Vain siten voimme saada joukkovoimamme näkymään ja kuulumaan. Tämä ei jää myöskään tähän. Olemme valmiit niin alueilla kuin valtakunnallisestikin jatkamaan työtä ja toimintaamme yhdessä, kunnes saamme aikaan politiikassa käännöksen – vai haluammeko kaataa hallituksen?

Kiessling lupaa, että väki on valppaana, ettei hallituksen yhteiskuntasopimusta hyväksytä polkemaan sen paremmin ay-liikkeen kuin muunkaan kansanosan oikeuksia, ei tuloja eikä elinehtoja.

– Olemme valppaita ja toimimme myös kunnissa, sillä hallituksen lisäleikkaukset uhkaavat palveluja ja kuntien muutakin toimintaa. Ennen muuta seuraamme ja reagoimme sitä, miten hallitus ja kansanedustajat tulevat jatkossa toimimaan – niin hallituspuolueissa kuin oppositiossa, toteaa Kiessling.

Ihmisarvoa ja tasavertaisuutta

Joukkovoima on jo käsite. Monet tiedotusvälineet puhuvat ja kirjoittavat jo sanalla Joukkovoima ilman, että pitää selitellä asiaa.

– Joukkovoimamme keskittyy yhteiskunnan epäoikeudenmukaisuuden muuttamiseen. Vaadimme ihmisarvoa ja tasavertaisuutta. Emme aio alistua enää. Siksi kokoonnumme Helsinkiin. Olemme olleet liian kauan hiljaa, mutta nyt esiinnymme joukkomme voimalla – Joukkovoimana. Meihin on uskottava, sanoo Kaija Kiessling.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (5 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.