Loppu leikkauksille Euroopassa – nyt on todellisen demokratian aika!

04.06.2013 - 13:37
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Alter Summit / www.altersummit.eu |

Eurooppa on kuilun partaalla. Sinne maanosan on ajanut Euroopan unionin ja maiden hallitusten harjoittama leikkauspolitiikka. Kasvava epätasa-arvo, köyhyys, ympäristön riisto ja demokratian polkeminen uhkaavat ennen kaikkea nuorten ja naisten asemaa, todetaan Alter Summit -kokouksen Kansojen manifestin luonnoksessa.

Alter Summit on Ateenassa 7.-8. kesäkuuta kokoontuva vaihtoehtoinen huippukokous, ”vastarinnan laboratorio”, jossa kehitellään yhteistyötä kurjistamispolitiikkaa vastaan ja demokratian puolesta.

Aiempiin vaihtoehtokokouksiin verrattuna uutta on Euroopan ammatillisen yhteisjärjestön EAY:n ja useiden ammatillisten keskusjärjestöjen osallistuminen. Isoja ammattiliittoja on Kreikan lisäksi mukana jo Belgiasta, Espanjasta, Italiasta, Norjasta, Portugalista, Ranskasta, Romaniasta, Saksasta ja Unkarista. Myös Coalition of Resistance, Attac, Euroopan köyhyyden vastainen verkosto, Greenpeace, Maan ystävät ja Transform-verkosto ovat mukana.

Yhteistä eurooppalaista rintamaa rakentamaan

Kokousta varten valmistellun Kansojen manifestin ovat allekirjoittaneet lukuisat ammattiliitot ja kansalaisjärjestöt.

Manifestissa muun muassa vaaditaan loppua velkaorjuudelle, leikkauspolitiikalle, köyhyydelle ja epävarmalle pätkätoimeentulolle sekä pankkien vallalle.

– Euroopan nykyinen kehitys kieltää kansanvaltaa. Demokraattinen keskustelu on tyrehdytetty, yhteiskunnallisia liikkeitä pyritään tukahduttamaan ja eri kansojen välille luodaan eripuraa. Ei ole ihme, että tämän seurauksena äärioikeistolaiset, rasistiset ja fasistiset voimat saavat tuulta alleen ja hyökkäävät maahanmuuttajia, köyhiä, vähemmistöjä ja muiden Euroopan maiden kansalaisia vastaan. Paras tapa vaimentaa näitä voimia on lopettaa leikkaus- ja talouskuripolitiikka. Meillä on vaihtoehtoja, manifesti muistuttaa.

Nyt on rakenteilla yhteinen eurooppalainen rintama kansanvaltaisen, sosiaalisen, ekologisen ja tasa-arvoisen Euroopan puolesta.

– Me saamme voimaa toistemme kamppailuista. Ateenan Alter Summit -kokous on tärkeä askel tiellä kohti toisenlaista Eurooppaa, manifestissa todetaan lopuksi.

www.altersummit.eu

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.