Loppu rasismille ja syrjinnälle

06.12.2018 - 12:30

Ihmiset ovat Suomessa joutuneet pian neljä vuotta kärsimään oikeistohallituksen leikkauspolitiikasta ja kaikenlaisesta kyykytyksestä. Viha ja tyytymättömyys omaa elämää kohtaan on tämän myötä lisääntynyt, ja se on näkynyt kasvavana rasismina maahanmuuttajia kohtaan. Myös kaikenlainen syrjivä puhe erilaisia vähemmistöjä kohtaan on lisääntynyt ja lisäksi täysin avoin naisviha rehottaa edelleen.

Oikeistovaltaa hyödyttää aina, kun joku osoittaa syyttävällä sormella jotain työväenluokkaisten ryhmää, eikä suinkaan heitä.


Itsenäisyyspäivänä järjestetään jälleen Helsingissä suuri kulkue, jolla vastustetaan kaikkea tätä kehitystä. Lisäksi kulkueella vastustetaan koloistaan päivänvaloon tunkeutuvia ”kansallismielisiä”, jotka tekevät jälleen vallanpitäjille palveluksia omilla mielenosoituksillaan. Oikeistovaltaa hyödyttää aina, kun joku osoittaa syyttävällä sormella jotain työväenluokkaisten ryhmää, eikä suinkaan heitä. Lähdetään siis mahdollisimman isolla porukalla osoittamaan 6. joulukuuta, että rasistit ja fasistit eivät edelleenkään ole tervetulleita Suomeen.


Tässä Tiedonantajan numerossa on kerrottu laajasti yhdestä toiminnan muodosta, jota eri ryhmät rasistisista avoimen kansallissosialistisiin, käyttävät. Siihen kuuluu yksityishenkilöiden nettihäirintää mm. halventavilla kirjoituksilla, ”maalittamista” osoitetietoja jakaen ja suoraa uhkailua ja pelottelua yksityisviestein. ”Äärioikeiston syövereistä: nettihäiriköinti poliittisena välineenä” -artikkeli pureutuu tapauksiin häiriköintiä kokeneiden ihmisten silmin.

 

Fasismi demokratian syrjäyttäjänä


Tiedonantajan aikaisempi päätoimittaja Marko Korvela kirjoitti marraskuussa osuvasti, kuinka kapitalismin yleinen lainalaisuus on demokratian kaventuminen. Se suuntautuu erityisesti kapitalismin kriisiytyessä myös porvarillisen demokratian parhaita perinteitä vastaan.
– Eliitin etujen toteuttaminen vaatii, että se voi yhä tiukemmin kontrolloida valtiota: poliittisen ja taloudellisen vallan läheneminen suurpääoman etujen mukaista politiikkaa toteuttamaan vaatii demokratian syrjäyttämistä. Tämä johtuu siitä, että kansan edut suuntautuvat lopulta kapitalismia ja sen voitontavoittelua vastaan. Fasismin hyökkäys demokratiaa vastaan liittyy siis kapitalismin yleisiin piirteisiin, kertoi Korvela omassa kirjoituksessaan Facebookissa.


Tähän analyysiin haluan minäkin yhtyä. Niin kauan kun elämme kapitalismissa, on fasismin vaara aina olemassa. Ympäri maailman, kuten juuri nähtiin Brasiliassa, nousevat valtaan yhä oikeistolaisemmat voimat, joiden ideologia ammentaa kansallissosialismin perinteistä. Tähän he tuovat lisänä rajua uusliberalistista talouspolitiikkaa. Ja ”katunatsit” komppaavat, kukin omissa maissaan.


Juuri tämän vuoksi myös vastustuksen on oltava kaikilla tasoilla toimimista. Rasistiset ja fasistiset liikkeet toimivat joka tapauksessa Suomessa jo kaduilla, yhdistyksissä ja eduskunnassa. Meidän on siis kyettävä vastaamaan omalla toiminnalla myös näillä kaikilla tasoilla. Vain aktiivinen rasismin ja fasismin vastustaminen kitkee niitä pois yhteiskunnasta. Annetaan siis tukemme kaikille eri toimijoille ja -toimintamuodoille tämän ihmisvihamielisen ja lopulta vain syvempään suurpääoman valtaan johtavan aatteen kitkemiseksi maailmasta.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset