Maailman suurin rikollisjärjestö koolla
Tässä viikonvaihteessa 28 pohjoisamerikkalaista ja eurooppalaista valtiota eli kaikki suuret läntiset sotilasmahdit ja niiden vasallit ovat Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa kokoontuneina Naton huippukokoukseen.
Niin ilkeältä kuin se tuntuukin sanoa, kyse on maailman suurimman rikollisjärjestön kokoontumisesta. Ensin Nato ja sen johtovaltio USA tekivät laittoman hyökkäyksen Jugoslaviaan. Sen jälkeen ne hyökkäsivät Afganistaniin, ja sitä seurasi hyökkäys Irakiin. Nyt Irakin miehitystä jatketaan ja sotaa Afganistanissa ja osin Pakistanissa jatketaan. USA:n ja Naton johto ovat myös luopuneet kaikista täsmällisistä vetäytymisaikatauluista Afganistanista, toisin sanoen sotaa ja teurastusta jatketaan määräämättömän ajan. Näiden sotaretkien siviiliuhrien yhteismäärä on jo lähes kaksi miljoonaa, eikä loppua näy. Myös kaatuneiden Nato-maiden sotilaiden määrä kasvaa kasvamistaan.
Naton huippukokous hyväksyy sotilasliiton ensimmäisen strategisen konseptin 21. vuosisadalle. Sen luonnoksen on laatinut entisen USA:n ulkoministerin Madeleine Albrightin johtama asiantuntijaryhmä ja se esitetään raportissa, jonka otsikko on ”Nato 2020: Varmistettu turvallisuus, dynaaminen velvoite.”
Huolimatta siitä, että Nato kutsuu itseään “Euroopan ja Pohjois-Amerikan demokraattisten valtioiden sotilasliitoksi” ja väittää, että kaikkien sen jäsenten mielipiteet painavat yhtä paljon – ikään kuin Luxemburg ja Islanti voisivat estää tai syrjäyttää USA:n, jonka presidentti Barack Obama viime joulukuussa risti maailman ainoaksi sotilaalliseksi supervallaksi – huippukokous on USA:n kumileimasin. Kaikkeen mitä Pentagon ja Valkoinen talo vaativat, tullaan suostumaan mukisematta.
Niinpä Naton jäsenvasallit hyväksyvät USA:n saneleman uuden strategiakonseptin, USA:n sotasuunnitelmien toteuttamisen, USA:n ohjustorjuntajärjestelmien sijoittamisen ympäri Eurooppaa ja varsinkin Venäjän rajoille, USA:n tukikohtien perustamisen, ainakin 200:n USA:n ydinpommin säilyttämisen lentotukikohdissa Belgiassa, Saksassa, Italiassa, Hollannissa ja Turkissa, USA:n Cyber Commandin johtaman kybersodankäynnin apparaatin sijoittamisen ympäri Eurooppaa, mahdollisen EU:n yhdistymisen kokonaan Natoon jne.
USA sallii kutsuvieraan Venäjältä, presidentti Dmitri Medvedevin osallistua Lissabonin kokoukseen, mutta nöyryyttää tätä paitsi jo päätetyillä tukikohta- ja ohjuskilpirenkailla myös uudella suunnitelmalla sijoittaa ohjuskilpilaitteisto Turkkiin, vaikka Turkki ei sitä halua.
Kuvaava esimerkki siitä, miten vähän suurenkaan eurooppalaisen Nato-maan sana painaa, on ydinaseiden sijoittaminen. Saksan ulkoministeri Guido Westerwelle on vaatinut USA:n ydinaseiden poistamista Saksasta. USA on sanonut ”ei” väittäen, että poistamiseen riittää vain Naton yksimielinen päätös.
Suomesta Naton kokousta seuraavat presidentti Tarja Halonen, ulkoministeri Alexander Stubb ja puolustusministeri Jyri Häkämies. He osallistuvat aivan väärään kokoukseen. Sillä on tarjottavana vain lisää militarismia, sotaa, ydinasevarustelua ja EU:n sitomista entistä tiiviimmin Natoon. Suomi kannattaa tiettävästi aseidenriisuntaa, mutta Naton uusi strategia ei sisällä sanaakaan siitä.
Suomalaisten enemmistö vastustaa Natoa ja kannattaa maamme sotilaallista liittoutumattomuutta. Ainoa Lissabonin kokous, johon Suomen delegaation sopisi osallistua, on samaan aikaan järjestettävä vastakokous ja mielenosoitus. Vähintäänkin Suomen hallituksen tulisi yksiselitteisesti ilmoittaa, että Suomi ei hyväksy Naton uutta strategiaa eikä EU:n sitomista siihen.
Naton uusi entistä militaristisempi strategia on taas yksi syy lisää pysyä erossa Natosta ja vetää suomalaisjoukot pois Afganistanista.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Pääkirjoitukset
Maailma on syvän ympäristökriisin edessä. Perimmäiset syyt tälle ovat sidoksissa taloudellisen vallan ja riiston rakenteisiin.
Suomen työttömyystilanne on koko EU:n heikoimpia. Lisäksi työelämän laatu on heikentynyt.
Työsuojeluviranomainen tarkasti kesällä alle 30-vuotiaiden nuorten työpaikkoja ja havaitsi selkeitä puutteita nuorten palkkauksessa. Nuorten työpaikoilla valvottiin myös työturvallisuutta ja tarkastuksilla havaittiin monenlaisia puutteita perehdytyksen suhteen.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.