MC Kajon uudessa biisissä kohtaavat poliittisen musiikin eri sukupolvet

26.10.2018 - 15:15
(updated: 18.12.2018 - 14:35)
MC Kajo esiintyi Tiedonantaja-festivaalin iltaklubilla vuonna 2017 Tampereen YO-talolla / kuva Petra Packalén

Kotimaisen freestyle-räpin kärkinimiin kuuluva MC Kajo julkaisi tänään uuden biisin Taistelu jatkuu, joka on samalla tuorein sinkkujulkaisu räppärin pian ilmestyvältä sooloalbumilta. Biisillä vierailevat Paleface, Vicci sekä legendaarisen Agit Prop -yhtyeen Sinikka Sokka ja Monna Kamu. Kappaleessa poliittisen musiikin eri sukupolvet kohtaavat toisensa ja siinä yhdistellään nykypäivän kantaaottavaa rap-lyriikkaa 70-luvun laululiikkeen tyylisiin melodioihin.

Juuri tällä hetkellä poliittiselle laululiikkeelle ja taistelulauluille on tarvetta eikä maailmassa aiheet lopu kesken.

– Kuten laulussakin todetaan hieman eri sanoin, että niin kauan kuin maailmassa on vääryyttä niin tällästä musaa tarvitaan, kommentoi MC Kajo Tiedonantajalle uuden biisin julkaisupäivänä. Räppärillä on myös selkeä kuva riiston, sotien ja luonnontuhon syistä:

– Kammottavia vääryyksiä maailmassa riittää ja eniten niitä aiheuttaa nykyinen kapitalistinen järjestelmä. Järjestelmä vaihtoon siis!

Kuuntele biisi MC KAJO feat. Paleface, Vicci, Monna Kamu & Sinikka Sokka – Taistelu jatkuu tubessa osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=IGaXyktKxQM

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.