Mielenosoitukset Black Lives Matter -liikkeen tueksi jatkuvat

05.06.2020 - 14:45
(updated: 16.06.2020 - 16:41)
Black Lives Matter -liikkeen tukimielenosoitus keräsi Senaatintorin täyteen väkeä 3. kesäkuuta. Kuva Toivo Koivisto

Tampereella järjestetään tulevana viikonloppuna kaksi eri mielenosoitusta Black Lives Matter -liikkeen tueksi. Keskustorilla kokoonnutaan lauantaina 6.6. klo 15:00 ja sunnuntaina 7.6. samaan aikaan. Mielenosoituksilla on eri taustavoimat, mutta kamppailun aihe on sama.

– Mielenosoitukset pidetään erillisinä, jotta koronan aiheuttamat turvatoimet voidaan taata mahdollisimman hyvin ja jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan edes toiseen, jos toinen päivistä ei sovi. Lisäksi aihe on niin tärkeä, että mitä enemmän protesteja sen parempi, sunnuntain tapahtumanjärjestäjät kertovat.

 

Poliisiväkivalta yhä tosiasia


– Yhdysvalloissa poliisi tappoi viime vuonna yli tuhat ihmistä. Mustien amerikkalaisten riski kuolla kohtaamisessa poliisin kanssa on yli kaksinkertainen valkoisiin amerikkalaisiin verrattuna. Poliisiväkivaltaan ja tappoihin syyllistyvät poliisit tuomitaan ja erityisesti todetaan syyllisiksi harvoin, ja moni ei joudu toiminnastaan lainkaan syytteisiin, sanotaan sunnuntain mielenosoituksen taustatekstissä.

– Valkoinen ylivalta ja rasismi on juurtunut syvälle yhteiskuntamme rakenteisiin.


– Myös muualla maailmassa poliisien toiminta on rasistista ja ennakkoluuloihin perustuvaa, ja Suomessakin poliisien todelliset vallankäytön keinot ja väkivalta ovat varsin kartoittamattomia. Valkoinen ylivalta ja rasismi on juurtunut syvälle yhteiskuntamme rakenteisiin. Valkoisten ihmisten vaikeneminen ja neutraalina pysyminen ylläpitää ja hiljaisesti hyväksyy rasismin, ja erityisesti mustaksi rodullistettujen maailmanlaajuisen sorron. Nyt on aika rikkoa hiljaisuus, sunnuntain kutsussa jatketaan.

– Olemme kokoontumassa yhteen, näyttämään voimaa ja solidaarisuutta protestoidaksemme poliisin tekemää George Floydin murhaa ja jatkuvaa epäoikeudenmukaisuutta, rasismia ja systemaattisia murhia, joita USA on harjoittanut mustia yhteisöjä vastaan. Tamperelaiset seisovat Black Lives Matter -liikkeen kanssa eivätkä tue rasismia ja poliisiväkivaltaa, sanotaan lauantain mielenosoituksen kutsussa. (suom. Tiedonantajan toimitus)

Kummankin mielenosoituksen osallistujamäärä on enintään 500 henkilöä ja järjestäjät pyytävät pitämään turvavälejä.

 

6.6. George Floyd Solidarity Action And Memorial -mielenosoitus

7.6. Black Lives Matter- tukimielenosoitus

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.