Mielenosoituksien megaviikko maaliskuussa

29.02.2016 - 10:30
(updated: 29.02.2016 - 10:37)
Joukkovoima kokosi eri puolilta maata väkeä Helsinkiin elokuussa. Kuva Toivo Koivisto.

Maaliskuun toisella viikolla neljän mielenosoituksen voimin halutaan parantaa työllään elävien ihmisten asemaa, kamppailla tasa-arvon puolesta, puolustaa opiskelijoiden asemaa sekä vastustaa yhtenäisenä rintamana leikkauspolitiikkaa.

7 maaliskuuta alkavalla viikolla Suomen kansalaisaktivistit kokoontuvat kaduille lähes päivittäin muistuttamaan hallitusta siitä, mitä demokratia käytännössä pitää sisällään. Kansanvallan elinehtona on aktiivinen kansalaisyhteiskunta ja kansanvallan peruspilari on järjestäytynyt työväenliike. Valtiota ei voi myöskään pitää demokraattisena, jos sen päättäjät harjoittavat sukupuolisokeaa talouspolitiikkaa ja polkevat ihmisoikeuksia.

Ay-väki käynnistää viikon

Mielenosoituksien megaviikko käynnistyy maanantaina 7. maaliskuuta kun Ammattiosastojen yhteistyöverkosto järjestää soppajonon Helsingin Hakaniemessä. Ammattiosastojen yhteistyöverkosto luovuttaa SAK:n hallitukselle mielenosoituksessa julkilausuman, jossa se edellyttää SAK:ta tekemään koko työväenluokan asemaa parantavia päätöksiä.

Tiistaina 8. maaliskuuta on kansainvälinen naistenpäivä, jolloin Astra, Tulva, Naisasialiitto Unioni ja FemF järjestävät Otetaan yö takaisin -mielenosoituksen. Mielenosoitus kokoaa kaikki tasa-arvon puolesta kamppailevat osoittamaan, että rasismille, naisvihalle ja transfobialle ei tule antaa sijaa julkisissa tiloissa. Sipilän hallituskauden aikan nousseen ikävän ilmiön, jossa naisen kehoa käytetään keppihevosina muukalaisvihaiselle ja rasisitiselle arvoille, on loputtava. Otetaan yö takaisin järjestetään Helsingin lisäksi ainakin Tampereella.

Keskiviikkona 9. maaliskuuta kokoontuu Mielenosoitus opintotukileikkauksia vastaan. Sipilän hallitus on päättänyt leikata maan pienituloisimmalta väestönryhmältä, opiskelijoilta, toimeentulosta historiallisen paljon eli noin 150 miljoonaa euroa. Tämä tarkoittaa viidennestä koko korkeakouluopiskelijoiden opintotukibudjetista. Leikkauksista, niiden suuruudesta ja leikkaustavasta päätetään tämän kevään aikana, joten maaliskuun 9. on otollinen aika nousta barrikadeille opinto-oikeuden puolesta!

Huipentumana Joukkovoima!

Mielenosoituksien megaviikko huipentuu lauantaina 12. maaliskuuta Joukkovoima-suurmielenosoitukseen. Joukkovoiman tarkoitus on koota kaikki Sipilän hallituksen leikkaustoimenpiteiden ja edesvastuuttoman politiikan kohteeksi joutuneet. Joukkovoima edustaa vammaisia, työttömiä, ammattiyhdistysliikettä, opiskelijoita, eläkeläisiä ja perheitä. Joukkovoima mielenosoitus kokoontuu Senaatintorilla, jossa on luvassa puheita ja musiikkia. Mielenosoitus marssii Senaatintorilta Hakaniemeen, jossa luvassa on lisää tiukkoja puheenvuoroja ja kansan mieltä nostattavaa musiikkia. Mielenosoitus on järjestäytynyt blokkeihin, joissa edustettuna on esimerkiksi Feminististä politiikkaa -blokki, Rauhan-blokki ja eri ammattijärjestöt. Mielenosoitukseen odotetaan osallistujia ympäri Suomea.

Kaikki viikolla järjestettävät tapahtumat ovat puoluepoliittisesti sitoutumattomia. Mielenosoitusten määrä kielii kansan tyytymättömyydestä, mutta myös kansan päättäväisyydestä. Sipilän hallituksen harjoittama, vastakkainasetteluun ajava politiikka ei voi jakaa kansaa, jota yhdistää tarmo luoda kestävä pohja tulevaisuudelle.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Lue myös

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.