Mielenosoitus – mukavaa vaihtelua vaippa-arkeen

28.11.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 44 / 28.11.2008

Kuntaliitosten myötä syntyvän uuden Jyväskylän työttömyystilanne on suurten kaupunkien pahin. Yli 9 000 kaupunkilaista on työttömänä. Ennusteiden mukaan työttömien määrä on Jyväskylässä kuten muuallakin maassa edelleen lisääntymässä.


Synkistä luvuista huolimatta Jyväskylän kaupungin johto on järjestämässä työttömille kaupunkilaisille karua joululahjaa. Kaupunginvaltuustolle ollaan esittämässä lähes kahden miljoonan euron leikkausta ensi vuoden työllisyysmäärärahoihin. Epäoikeudenmukainen säästötoimi tarkoittaisi työllistettyjen määrän vähentymistä 150:lla.


Kaupunginhallituksen aikeet on tuomittu laajasti. Jyväskylän kommunistit ovat vaatineet työllisyysmäärärahojen lisäämistä. Vaatimuksen tueksi ollaan kokoamassa mahdollisimman laajaa joukkoa kaupunkilaisia.


Piirijärjestö on polkaissut pikavauhtia käyntiin "Työtön, muttei arvoton" -kampanjan, jonka aikana kerätään nimiä vetoomukseen työllisyysmäärärahojen lisäämisen puolesta. Kampanja huipentuu mielenosoitukseen ennen kaupunginvaltuuston talousarviokokousta 1.12..


Kampanjan yhdyshenkilönä toimiva Hanna Era on tehnyt nuoruuden innolla töitä kampanjan onnistumiseksi. Tapahtuman järjestelyt alkavat olla hyvällä mallilla.


– Mielenosoituksen organisointi on ollut mukavaa vaihtelua vaippa-arkeen, toteaa pienen tyttölapsen puuhakas äiti.


Era korostaa, että kampanja ja mielenosoitus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat huolissaan sekä työttömien huonosta asemasta että yleisestä suhtautumisesta työtätekevään väestöön.


– Työttömien aseman kurjistaminen vaarantaa välillisesti myös työssä olevien hyvinvoinnin ja lisää työpaikan menetysuhan alla elävien ahdistusta, toteaa Era.


Hanna Era on viime aikoina saanut vastailla paljon kysymykseen, miksi mielenosoitukseen pitäisi osallistua. Hän arvelee, että yhteiskunta on todella latistanut ihmisten uskon mahdollisuuksiin vaikuttaa omiin asioihinsa. Eran mielestä luovuttamisen sijasta on taisteltava oikeudenmukaisuuden puolesta.


– Sopeutuminen oikeiston ahneuteen ei ole johtanut mihinkään muuhun kuin valtaviin menetyksiin. Ei pidä jäädä vain odottelemaan mitä seuraavaksi viedään. Turvallinen ja tasa-arvoinen yhteiskunta ei synny ilman taistelua, muistuttaa Era.


Hanna Era osallistui aktiivisesti kunnallisvaalikamppailuun Jyväskylässä SKP:n ehdokkaana. Kokemukset kuntavaalikamppailusta näyttävät olleen siksi myönteiset, että toimintatarmoa riittää vielä vaalien jälkeenkin vaikka muille jakaa. Hän on tyytyväinen tehtävien jakoon ja toteutukseen piirin aktiivien kesken. Taisteluhenki tuppaa tarttumaan ja tempaa mukaansa. Silloin on mahdollista saada lyhyessä ajassa paljon näkyvää aikaiseksi.VESA LANKINEN

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli