Mielenosoitus vaati EU:ta kuulemaan kansalaisia

01.12.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 44/2006.

Noin kolmesataa ihmistä osallistui viime lauantaina Tampereella mielenosoitukseen, jossa vaadittiin Euroopan unionilta avoimempaa maahanmuuttopolitiikkaa ja päättäväisempää toimintaa Lähi-idän ristiriitojen ratkomiseksi. EU:ta arvosteltiin USA:n ja Israelin sota- ja saartopolitiikan myötäilystä sekä toimimisesta vain markkinoiden ja markkinatalouden eduksi.


Äänekäs, mutta rauhallinen kulkue vaelsi lauantai-iltapäivän hämärässä Hämeenkatua Tampereen keskustan halki. – Jenkit ulos Irakista, Israel ulos Palestiinasta, Suomi ulos Afganistanista! Rajat auki, Rajamäki ulos! Marssivat huusivat muun muassa näitä iskulauseita.


Mielenosoitus liittyi Tampereella viikon alussa järjestettyyn EU:n ja Välimeren maiden ulkoministerikokoukseen, jossa käsiteltiin myös Lähi-idän asioita. Samalla se oli osa Tampereella lauantaina ja sunnuntaina järjestetyn Punaisen viikonlopun ohjelmaa.


Mielenosoituksen järjestäneessä Tampere 2006 -verkostossa on mukana parikymmentä kansalaisjärjestöä.


Kulkue päätyi Tullintoreille, missä pidettiin lyhyt ulkoilmatilaisuus. Tilaisuudessa puhuivat muun muassa SKP:n edustajana Mirva Tossavainen sekä Jari Heinonen SKP:n, Anna Kontula vasemmistoliiton ja Joonas Lepistö SDP:n valtuustoryhmästä. Musiikista vastasi Lassi Mettälä.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli