Keywords:

Mielenosoitus vaatii rauhanpolitiikkaa Helsingissä

13.05.2016 - 12:45

Lauantaina 14.5. järjestettävä mielenosoitus vaatii sotilaallista liittoutumattomuutta ja ihmisarvoa kunnioittavaa politiikkaa.

– Sanomme ei sotilaalliselle liittoutumiselle ja sapelinkalistelulle. Sotilaallisia jännitteitä on purettava niiden luomisen sijaan, tapahtumaa järjestävät rauhanjärjestöt toteavat. Mielenosoituksessa perätään Suomelta jokaisen ihmisarvoa kunnioittavaa politiikkaa ja resurssien kohdistamista asevarustelun sijasta kestäviin ratkaisuihin ja inhimilliseen hyvinvointiin.

– Suomen hallitus toteuttaa politiikkaa, jossa inhimillisestä hyvinvoinnista leikataan käytännössä kaikilla sektoreilla. Asevarusteluun löytyy kuitenkin edelleen rahoja ja poliittista tahtoa, toteaa Aseistakieltäytyjäliiton puheenjohtaja Ruka Toivonen.

– Todellista turvallisuuden edistämistä olisivat kuitenkin esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjumiseen ja sosiaalisen eriarvoisuuden vähentämiseen tähtäävät toimet, lisää Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro.

Mielenosoituskulkue kokoontuu Senaatintorilla kello 13 ja matkaa 13.30 alkaen Pohjois-Esplanadin ja Mannerheimintien kautta Kansalaistorille, jossa on klo 14 alkaen musiikkia, puheita ja rauhanjärjestöjen esittelyitä.

Tapahtuma Facebookissa >>>

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.