Mielenosoitus VR:n paremman palvelun puolesta Lahdessa

05.09.2017 - 14:15
(updated: 05.09.2017 - 14:21)

Tapaturma- ja Sairausinvalidien Liitto, sen paikallisyhdistys, Lahden Seudun Invalidit, Lahden Seudun CP-yhdistys ja Joukkovoima Lahti järjestävät torstaina 7. syyskuuta Lahden rautatieaseman tuntumassa, Marskin aukiolla mielenilmaisun klo 15 alkaen. Mielenilmaisulla vaaditaan konnareita takaisin lähijuniin, esteetöntä pääsyä juniin, lipunmyynnin palauttamista asemille ja juniin, sekä luopumista VR:n pilkkomissuunnitelmista.

Mielenosoittajien mukaan VR on viime vuosina joutunut monenlaisten leikkausten kohteeksi. Junavuoroja on lakkautettu, lipunostoa vaikeutettu ja konduktöörejä poistettu lähijunista. Muutokset ovat kohdistuneet kaikkiin matkustajiin, mutta erityisiä ongelmia ne ovat aiheuttaneet pyörätuolilla liikkuville vammaisille.

Pyörätuolilla liikkuva ei pääse ilman konduktöörin asettamaa luiskaa nousemaan Z-lähijuniin, vaan joutuvat usein matkustamaan kalliimmilla kaukojunilla. VR:n avustuspalvelusta on tilattava kahta vuorokautta aiemmin vartiointiliikkeen avustaja, mutta hänelläkään ei ole aina avainta lukkojen takana olevaan luiskaan.

Lippumyynnin poistaminen asemilta ja junista on tuonut ongelmia ennen kaikkea vammaisille. Lipunosto automaateista on vammaiselle usein mahdotonta, eikä kaikilla ole nettiyhteyksiä lipun ostamiseksi verkosta.

Esteetön liikkuminen vaikeaa

VR:n edustajien päinvastaisista väitteistä huolimatta esteetön liikkuminen junissa on tehty vaikeaksi. Palvelujen karsiminen ja vammaisiin kohdistuneet aikarajoitteet sotivat kansalaisten yhdenvertaisuutta vastaan, eivätkä ole hyväksyttäviä.

Huolta ja tyytymättömyyttä on mielenosoittajien keskuudessa herättänyt myös hallituksen taholta kantautuneet suunnitelmat pilkkoa VR sen kalusto nimellistä korvausta vastaan ulkomaisille toimijoille ja luovuttaa yhteiskunnan rakentamat ja omistamat rautatiet ”kilpailijoiden” käyttöön.

 

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.