Mielenosoitus yhdistää rauhan- ja ympäristöväen

24.10.2014 - 09:40
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Tänään järjestetään Helsingissä YK:n päivänä yhteinen ympäristö- ja rauhanliikkeiden mielenosoitus. Kokoontuminen tapahtuu kello 16 Eduskuntatalolla, josta mielenosoituskulkue lähtee liikkeelle kello 17. Kulkue kiertää keskustassa Mannerheimintien, Aleksanterinkadun, Mikonkadun ja Kaivokadun kautta. Osana tapahtumaa ympäristö- ja rauhanjärjestöt nostavat esille ajankohtaisia vaatimuksia.

Ympäristöjärjestöt vaativat, että ongelmalliset kaivos- ja kaivannaishankkeet on pysäytettävä sekä soidensuojeluohjelma toteutettava viipymättä.

– Emme hyväksy uhanalaisen suoluonnon käyttämistä poliittisena pelinappulana. Vaadimme, että hallitus huolehtii soidensuojelun täydennysohjelman toteutuksesta hallitusohjelmassa sovitulla tavalla, vuosia kestäneen asiantuntijavalmistelun mukaisesti, kommentoi Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Leo Stranius.

– YK-päivänä on tärkeä muistuttaa, että rauhaa rakennetaan yhteistyöllä, ei sotilasliitoilla ja militarismilla. Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen liikakulutus ovat suuria globaaleita turvallisuuskysymyksiä, joita ei ratkota sotilaallisesti. Päinvastoin, asevarusteluun käytettyjä resursseja tulee siirtää näiden kaikkia maailman asukkaita koskevien ongelmien ratkaisemiseksi, toteaa Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius.

– Ympäristötuhojen taustalla on pitkälti kestämätön, epätasa-arvoiseen ylikulutukseen ja talouskasvun pakkoon perustuva yhteiskuntajärjestelmämme. Sotateollisuus on luonnonvarojen tuhlauksen ja elämän epäkunnioituksen synkimpiä ilmentymiä, ja kaikki panostus siihen on pois akuuttien ongelmien ratkaisemisesta, sanoo Maan ystävien puheenjohtaja Angi Mauranen.

Tapahtuma Facebookissa

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (2 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.