Monoa leikkaushallitukselle!

31.08.2016 - 14:30
Joukkovoiman mielenosoitus maaliskuussa. Kuva: Toivo Koivisto

Budjettiriihestä vuotaneiden tietojen perusteella maan hallitus aikoo leikata työttömien korvauksia ja lisätä merkittävästi työttömien velvollisuuksia ottaa työtä vastaan ilman palkkaa. Työllisyyspaketti ei sisällä yhtään konkreettista esitystä työpaikkojen lisäämiseksi, josta maksettaisiin sellainen palkka, jolla voisi elää. Mutta ilmaisista työntekijöistä tuntuu hallituksen mukaan olevan joka alalla huutava pula. Kaksi kuukautta sitten solmittu kilpailukykysopimus ei ole vielä edes vaikuttanut, kun hallitus leikkaa duunareilta jo lisää. Kikynkin luvattiin tuovan työpaikkoja, mutta jo nyt on kuultu aloista, joilla työpaikat nimenomaan kikyn takia vähenevät.

Huutava vastalause

Joukkovoima vastustaa työttömien laittamista maksumiehiksi. Joukkovoima esittää lauantaina 3. syyskuuta huutavan vastalauseen sille, että heikoimmilta otetaan pois sekin vähä mikä heillä on ja millä ei nytkään tahdo tulla toimeen!

Joukkovoima vastustaa työttömien laittamista maksumiehiksi.

Hallituksen olisi aika toisarvoisen näpertämisen sijasta alkaa nostaa Suomi lamasta todellisilla toimilla. Niitä ovat muun muassa elvytys luomalla työpaikkoja julkiselle sektorille (maantieverkoston perusparannus, panostaminen vaihtoehtoenergiamuotoihin, hoiva- ja opetustyö), aggressiivisen verosuunnittelun patoaminen ja pääomaverotuksen progressiivisuuden ja (maa)kunnallisverotuksen palauttaminen.

Mitä Suomi tekee tällaisella hallituksella, joka ensin linkoaa kiekon takalaitaan ja suunnittelemattomasti syöksyy perään? Ei mitään! Joukkovoima antaa tälle järjettömälle menolla lauantaina ison ja näkyvän protestin antamalla hallitukselle kirjaimellisesti kenkää!

www.joukkovoima.com

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.