Nato-kiima tulee Suomelle kalliiksi

19.11.2010 - 08:35
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Kuopiolaisen Anne Ruuskasen mielestä sotilasliittoon haikailu on yksisilmäistä politiikkaa. Kuva SKP:n edustajakokouksesta toukokuulta. / Veikko Koivusalo |

Nato kokoontuu parhaillaan huippukokoukseen Lissabonissa. Kokouksessa on muun muassa tarkoitus hyväksyä sotilasliiton uusi strategia.

Kuopiolainen rauhanaktiivi ja Suomen kommunistisen puolueen eduskuntavaaliehdokas Anne Ruuskanen kertoo seuranneensa vihaisena porvarihallituksen Nato-kiimaa. Hänen mukaansa sotilasliiton kanssa flirttailuun liittyy paljon sellaista mistä valtamedia vaikenee.

– Nato-jäsenyyden myötä luovutetaan valtava määrä ulkopoliittista vallankäyttöä sotilasliitolle. Se on yksisilmäistä politiikkaa, joka sitoo Suomen liikkumavaraa yhtä tiukasti kuin Euroopan unionin jäsenyys, sanoo Ruuskanen.

Hän muistuttaa, että Natoon haikailu tulee myös äärettömän kalliiksi. Jokainen asevarusteluun käytetty euro on pois hyvinvointivaltion rahoituksesta.

– Puolustusvoimat on valitellut rahapulaa ja leikkausten tarvetta, vaikka itse asiassa uuden kaluston hankintaan on varattu lisää rahaa. Kyse on siitä, mihin rahaa kohdennetaan: maanpuolustukseen vai Nato-yhteensopivien sotalelujen hankintaan.

Korttikampanja etenee

Ei Natolle – Ei sodalle -verkosto ja Portugalin kansallinen Naton vastainen liitto PAGAN järjestävät Naton huippukokouksen aikana sekä Nato-vastakokouksen että rauhanomaisen mielenosoituksen. Nato-vastaiset järjestöt toivovat, että Naton huippukokousta vastaan protestoitaisiin myös muualla kuin itse pääkallonpaikalla.

Eräs hyvä keino on ottaa osaa SKP:n käynnissä olevaan kampanjaan Sota-aseita vai arjen turvaa? Kampanjassa kerätään kortteja, joissa itse kukin voi kertoa kansanedustajille, mihin asevarusteluun esitettyjä jopa miljardeja euroja voisi käyttää aseiden asemesta.

Kampanja jatkuu reippaasti aina joulukuulle saakka, jolloin kortit luovutetaan istuvalle eduskunnalle.

– Arkadianmäen väki iloitsee kohua torkkupeitoista! Sama joukko kauppaa itseään taas eduskuntaan. Sinne menevillä kun on tasan kaksi vaihtoehtoa: joko tullaan leikkaamaan palveluja,sosiaaliturvaa ja muuta tai sitten leikataan pois ne vastikkeettomasti annetut rikkaiden veroedut, ökypalkat ja -palkkiot! Torkkupeittojengille sopii, että kansa on tyhmää ja sotkeutuu viltteihin ja merkityksettömiin lillukanvarsiin, kommentoi Ruuskanen eduskunnan nykymenoa.

Sota-aseita vai arjen turvaa? -kampanja

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.