"Nato on peto!"

18.03.2011 - 13:40
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Puolustusministeriön eteen oli kerääntynyt joukko huolestuneita eduskuntavaaliehdokkaita ja tukiryhmää Helsingin, Uudenmaan ja Vaasan vaalipiireistä. / Toivo Koivisto |

Valtaosa suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä. Mielipidetutkimusten mukaan vain 25 % kansalaisista kannattaa Natoa.

Uusimman Upseeriliiton teettämän selvityksen mukaan yli 70 % kenraaleista ja eversteistä ja puolet puolustusvoimien kadettiupseereista kuitenkin kannattaa Suomen pyrkimistä sotilasliitto Naton jäseneksi.

Puolustusvoimat on siis varsin oikeistolaisissa käsissä. Sotilaiden sitoutumattomuudesta ja puolueettomuudesta ei voi puhua, todettiin perjantaina Helsingissä, kun SKP tempaisi rauhan ja liittoutumattomuuden puolesta.

Puolustusministeriön eteen oli kerääntynyt joukko huolestuneita eduskuntavaaliehdokkaita ja tukiryhmää Helsingin, Uudenmaan ja Vaasan vaalipiireistä. Kaikki olivat sitä mieltä, että sota-aseisiin budjetoidut rahat voidaan käyttää tavallisten ihmisten arjen turvaan, toimeentuloon, terveyteen, työllisyyteen ja ihmisten väliseen hyvinvointiin.

– Nato on peto, riimitteli helsinkiläinen ehdokas Kirsti Kangas.

Joukot pois Afganistanista, ei Natolle!

Afganistan on varoittava esimerkki siitä, että kansainvälisiä ongelmia ei ratkaista sodan ja Naton keinoin. Eduskunnan aikoinaan yksimielisesti tekemä päätös lähettää suomalaisjoukkoja Afganistanin sotaan on ollut vakava virhe, todetaan SKP:n tuoreessa kannanotossa.

Suomen joutuminen Afganistanissa miehitys- ja sisällissodan osapuoleksi kertoo siitä, miten vaarallisiin selkkauksiin vie sotilaallinen kumppanuus USA:n ja Naton kanssa. SKP vaatii suomalaisten ja muiden ulkomaisten sotilasjoukkojen vetämistä pois Afganistanin sodasta.

Lue koko teksti SKP:n sivuilta >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (5 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.