"niin kauan kuin luoja ja eduskunta suovat"

10.09.2004 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: HÄNTÄPÄÄN VALVOJA

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd.) ilmoittaa olevansa valmis jatkamaan eduskunnan puhemiehenä "niin kauan kuin luoja ja eduskunta suovat".* * *Raamatullisessa kielenkäytössään Lipponen on siis varsin lähellä toista suurta suomalaista valtiomiestä, kansanedustaja Tony "Viikinki" Halmetta (pers.), jonka tunnuslauseena tunnetusti on: Jumala armahtaa, minä en. Tosin Halmeen "suuruus" ei taitaisi läpäistä dopingtestiä – toisin kuin toivon mukaan Lipposen pituus.* * *Lipposen ja Halmeen sielujen sympatiahan tuli julki jo reilu vuosi sitten, kun Jumala armahti Halmeen vaikka tämä itse ei sitä meinannutkaan tehdä, ja Lipponen antoi armon käydä oikeudesta kannustaessaan Halmetta jatkamaan valitsemallaan linjalla.* * *Yhtä kaikki, Lipposen ja Halmeen lausahduksilla on relevantti keskinäiskytkentä siksikin, koska voidaan pohtia, että jos luoja suo, niin voidaanko kuvitella, ettei eduskunta siltikään soisi? Eli luoja ja eduskunta tappeli, kumpi voitti?


Kyse on sentään sen verran merkittävästä vallan kaksijakohierarkiasta, että kyllä siinä luoja vie, ja eduskunta vikisee.* * *


Sama asiahan ilmenee hiukan maallisemmin sitten, kun EU:n perustuslaki saadaan voimaan. Silloin se vie, ja Suomen perustuslaki eduskuntineen, puhemiehineen ja ehkäpä jopa luojineen vikisevät.* * *Lopuksi lyhyt sähkeuutiskatsaus:* * *– Oletko kuullut, että nyt ne meinaa alkaa kilpailuttaa suomalaisia urheilijoitakin!


– Sitä se uusliberalismi teettää.* * *Kautta aikain on puhuttu "Supon urkkijoista". Mutta että ne tosiaan ovat ihan oikeasti myös urkkineet, se paljastui joillekin vasta nyt.* * *– Mitä Suomella on, jota ei taatusti löydy mistään muusta maasta koko maailmassa?


– Ei tule mieleen, kerro!


– Kaksikin julkkispultsaria. Matti Nykänen ja Mervi Tapola.


– Totta. Joskin asia kertonee enemmänkin suomalaisesta julkisuudesta kuin itse Matista ja Mervistä.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli