Nuorten .KOM ei tyydy maltillisuuteen

25.01.2013 - 12:15
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
.KOMin löydät Tiedonantajan 25.1. ilmestyneestä numerosta. / .KOM |

Tänään Tiedonantajan numeron 4/2013 yhteydessä ilmestynyt .KOM-liite katsoo maailmaa nuorison näkökulmasta. Nuorten itse toimittamassa lehdessä pureudutaan arkielämän ilmiöihin ja kyseenalaistetaan monet vanhoilliset totuudet.

Monien ylpeillessä maltillisella puolueettomuudellaan oikean ja vasemman välimaastossa Kommunistisen nuorisoliiton lehti muistuttaa periksiantamattoman radikalismin tärkeydestä. Lukuisat nykypäivänä itsestään selvät yhteiskunnalliset uudistukset ovat olleet nimenomaan vallankumouksellisten liikkeiden ansiota.

– Puolueettomuus tällaisessa tilanteessa on ikään kuin hakisi kaikkia tyydyttävää ratkaisua kiusaajan ja kiusatun välillä, tiivistää kolumnisti Simo Suominen.

Lisäksi nuorisoliiton aktiivit kertaavat lehdessä kokemuksiaan erilaisissa joukkoliikkeissä toimimisesta ja pohtivat esimerkiksi, tulisiko luonnolla olla samanlaisia oikeuksia lain edessä kuin yksilöillä.

.KOMin vuoden ensimmäisessä numerossa:

Luokkaerojen opintotuki

Alunperin opintotukea vaatineiden vasemmistolaisten idea oli, että tuen avulla pystyy rahoittamaan opintonsa alusta loppuun lainaa ottamatta. Tänään opintotuella kuitenkin kasvatetaan luokkaeroja ja ajetaan nuoria orjatöihin. Kuka tästä kaikesta hyötyy?

Olisiko mahdollista luoda vallankumouksellinen tietokonepeli?

Tietokonepeleistä on tullut elokuvien, television ja kirjallisuuden tapainen massakulttuurin muoto. Useimmat eivät kuitenkaan tule ajatelleeksi, minkälaisia ideologioita niiden taustalta löytyy. Millaisen käsityksen maailmasta tietokonepelit tarjoavat - ja voisivatko ne olla kokonaan toisenlaisia?

Vuokratyö on työnantajallekin kalliimpaa

Kaikki nykypäivänä ovat jo kuulleet vuokratyövoiman käytöstä, ja monilla onkin jokin mielipide tai omia kokemuksia asiasta. Rekrytoijana vuokratyöfirmassa työskennellyt nuori paljastaa, minkälaista peliä vuokratyöfirmat pelaavat.

Opiskelija-asuntojen vuokrat räikeän korkeita

Miksi opiskelija-asuntojen hinnat huitelevat pilvissä, vaikka niitä hallinnoi kaupungin omistama voittoa tavoittelematon osakeyhtiö? Kuopiolainen opiskelija sai tarpeekseen riistohinnoista ja aloitti oman protestikampanjansa.

.KOMin löydät Tiedonantajan 25.1. ilmestyneestä numerosta!

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Uutiset