Nyt on duunariprotestin paikka!

04.03.2016 - 11:15
SSS-hallituksen kärkihankkeita on ay-liikkeen nitistäminen ja duunarin kurittaminen. SKP vaatii loppua riistopolitiikalle.

Sipilän hallitus on pakkolakiuhkailuilla ajanut ay-johtajat sopimaan työnantajille helpotuksia, tukia ja tulonsiirtoja, jotka suunnitellaan rahoitettavaksi työntekijöiden palkkoja alentamalla. Yhteiskuntasopimus, joka leikkaa työmiehen ja työnaisen palkkaa on myrkkyä mille tahansa yhteiskunnalle. Tällainen sopiminen tarkoittaa käytännössä sanelua ja pakottamista.

On heitetty arviota siitä, että neuvoteltu "yhteiskuntasopimus" merkitsee peräti 2,5 miljardin euron tulonsiirtoa työntekijöiltä työnantajille.

Etenkään paikallisen sopimisen laajentamista ei voi missään tapauksessa hyväksyä. Käytännössä paikallinen sopiminen tarkoittaa vain työnantajan oikeutta sanella palkka ja työehdot, ja työntekijän oikeutta suostua saneluun.

Yhteiskuntasopimuksessa esitetään harvinaisen avoimesti, että työntekijän taskusta otetaan ja työnantajalle annetaan.

Työläisen palkkoja ei saa alentaa, sosiaaliturvamaksuja ei saa siirtää duunarin maksettavaksi, ja lomaraha tarvitaan täysimääräisen pitkästä vuosityöstä toipumiseen. Yhteiskuntasopimuksessa esitetään harvinaisen avoimesti, että työntekijän taskusta otetaan ja työnantajalle annetaan, vaikka jo ennestään Suomessa ovat käynnissä osinkojuhlat. Suomen kommunistinen puolue vaatii palkkojen alentamisen, yrityksille tehtävien tulonsiirtojen ja palkattoman työn teettämisen sijaan työn jakamista, työajan lyhentämistä ja työehtojen parantamista sekä palkkojen korottamista.

Protestit kaduille

Nyt on duunariprotestin paikka! Tuottavuusloikka ja muut porvarien temput joutavat laskiämpäriin. Keväälle ennustetut pörssiyhtiöiden 11 miljardin osingot ja listautumattomien yritysten 6 miljardin osingot kertovat ökyherrojen epäoikeudenmukaisesta tulonsiirtopolitiikasta, jolle on tultava loppu. Nyt on kaikkien ay-aktiivien syytä omissa liitoissaan ja järjestöissään vaatia esille toisenlaista politiikkaa, jossa ihminen ja työväen oikeudet asetetaan etusijalle ennen bisnestä ja pääomaa.

SKP haastaa kaikki työtätekevät ja sorretussa asemassa olevat duunariprotestiin, kaduille ja mielenosoituksiin, kuten 7.3. Hakaniemen torilla pidettävään STOP tarkoittaa STOP -mielenilmaukseen, 9.3. opiskelijamielenosoitukseen ja 12.3. joukkovoiman mielenosoitukseen leikkauspolitiikkaa ja kurjistamista vastaan.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.