Olkiluodon ydinvoimalaa blokataan taas lauantaina

17.08.2011 - 10:48
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Viime vuonna blokkaukseen osallistui parisen sataa ihmistä. / Greenpeace Finland |

Ydinvoiman vastainen kansanliike järjestää viimevuotiseen tapaan lauantaina 20. elokuuta Olkiluodon saarella mielenosoituksen ja tempauksen, jolla suljetaan ydinvoimalaan johtavat tiet päivän ajaksi. Edellisellä kerralla osallistujia oli parisen sataa. Tempauksilla vaaditaan ydinvoimasta ja Olkiluodon skandaalinkäryisistä rakennusprojekteista luopumista.

Blokkaajien mukaan Suomi on niitä harvoja maita, joissa ydinvoimasuunnitelmia ei ole laitettu uusiksi Fukushiman ydinvoimalakatastrofin jälkeen. Toisin on esimerkiksi Saksassa, jossa ydinvoiman tuotannosta on päätetty luopua kokonaan. Saksan päätökseen vaikutti vuosikymmeniä jatkunut kansalaisten voimakas vastarinta. Hyvästä päätöksestä huolimatta pelkona on nyt, että ydinvoiman tuottamista jatketaan niissä Euroopan Unionin maissa, joissa samanlaisia suoran kansalaisvaikuttamisen perinteitä ei ole. Näihin maihin kuuluu myös Suomi.

Tempauksen kokoontumispaikka on kääntöpaikka Valtatie 8:n ja Olkiluodontien risteyksessä klo 6:30. Ydinvoimalaan johtavilla teillä vietetään koko päivä.

olkiluotoblockade2011.wordpress.com

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (5 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.