Opiskelijaa lyödään kuin vierasta sikaa!

29.05.2015 - 12:06
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ovat järkyttyneitä, pettyneitä ja vihaisia maan tulevan hallituksen suunnitelmista. Hallitusohjelma heikentää opiskelijoiden tilannetta lukemattomin tavoin. Toimeentulo, asuminen, maksuttomuus – kaikki opiskelijoiden ja koulutuksen kulmakivet ovat vaakalaudalla.

Hallitusohjelmaan on kirjattu 150 miljoonan euron säästö opintotukeen ja opintotuen indeksin poistaminen kokonaan. Tämä tarkoittaa huimaa viidenneksen leikkausta nykyiseen opintotukibudjettiin sekä lisäksi opintotuen reaaliarvon jäämistä reilusti jälkeen jatkossakin. Opiskelijoilta leikataan nyt kertaheitolla hurjasti, ja hallitus haluaa varmistaa, ettei tilanne tulevaisuudessakaan parane!

Leikkauksella tavoitellaan säästöjä, mutta toivotaan samalla opintoaikojen lyhentämistä. Tämä säästö tulee vaikuttamaan juuri päinvastoin: Toimeentulon järjestäminen on suurin opintoja hidastava tekijä!

Opiskelijoiden toimeentuloa heikennetään myös toista kautta. Hallitusohjelman mukaan opiskelija-asuntojen rakentamista heikennetään merkittävästi. Opiskelija-asuntojen investointiavustus poistetaan kokonaan. Tällä on suora vaikutus sekä opiskelijoiden saatavilla olevien asuntojen määrään että opiskelijoiden vuokrakustannuksiin. Asuntomäärä vähenee, vuokrat nousevat, opiskelijat kärsivät.
Myös opiskelijoiden terveydenhuollon tulevaisuus on jätetty täysin auki.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa