Osta Vappu-Tiedonantaja!

25.04.2014 - 14:03
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Vappu-Tiedonantaja on myynnissä. 24-sivuisessa erikoisnumerossa muun muassa:

  • Kansalaisaktivisti ja dokumentaristi Hannu Hyvönen on yksi Stop Talvivaara –liikkeen perustajista. Hyvösen mukaan käynnissä on uuskolonialistinen raaka-aineiden jako, jonka myötä Suomesta tehdään kaivosreservaattia.
  • OhjaajaLauri Maijala aloittaa taiteellisen johtajuutensa KOM-teatterissa syksyllä. Syksyllä ensi-iltansa saa Juha Siltasen käsikirjoittama Vallankumous.
  • Nyt vietetään Tove Janssonin syntymän satavuotisjuhlavuotta. Muumien luoja Jansson on eräs Suomen tunnetuimpia 1900-luvun taiteilijoita. Mitä hänestä kertovat Tuula Karjalaisen teos Tee työtä ja rakasta sekä Karjalaisen kuratoima näyttely Ateneumissa?
  • Vapaa-ajattelijoiden liiton pääsihteeri Esa Ylikoski toteaa, että uskonnottomien oikeudet ovat nyky-Suomessa hukassa. – Koulujen kaksi minuuttia Suvivirttä on paljon pienempi kysymys kuin vuoden aikana yhteensä monia tunteja kestävät aamuhartaudet ja muut uskonnolliset tilaisuudet, summaa Ylikoski.
  • Ruandan kansanmurhasta tulee kuluneeksi 20 vuotta. Tie tragediaan oli pitkä, ja syypäiden joukossa ovat niin siirtomaavallan vääryydet kuin kansainvälisen yhteisön kyvyttömyys tarttua konflikteihin.
  • Turkkilais-hervantalainenErsin Uludag on nuori kommunisti. – Minä ihmettelen, miksi suomalaiset eivät käytä sananvapauttaan. Se on liian arvokas asia jättää käyttämättä, sanoo Uludag.
  • Leikkauspolitiikka on pahentanut Euroopan talouskriisiä. Euroopan vasemmisto ja Transform!-verkosto järjestivät huhtikuun alussa Brysselissä kansainvälisen seminaarin, jossa etsittiin järkevämpiä ratkaisuja kriisiin.
  • Pentti Stranius arvioi tuoretta sotahistoriallista kirjallisuutta ja elokuvaa. Mukana muun muassa Lena Muhinan Leningradin Piirityspäiväkirja sekä Arvo Myllymäen tutkimus Kurileiri.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (3 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.