Pääoman hyökkäys on maailmanlaajuinen

11.03.2010 - 14:15
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Yannis Pasoulas toteaa, että kapitalistit pelkäävät työväenluokan solidaarisuutta. / Veikko Koivusalo |

Kreikassa ovat työläiset kamppailleet jo joulukuusta saakka hallituksen leikkauspolitiikkaa vastaan.

Maan hallitus on talouskriisin vuoksi muun muassa alentamassa palkkoja, nostamassa eläkeikää, korottamassa arvonlisä- ja energiaveroja sekä leikkaamassa sosiaaliturvaa.

Kreikan ammattiliitot ovat vastustaneet hallituksen hyökkäystä mielenosoituksilla ja yleislakoilla, joista viimeisin on tänään torstaina sulkenut julkiset palvelut vuorokauden ajaksi.

Kreikan paikallisen Rakennusliiton puheenjohtaja Yannis Pasoulas kertoo, että hallituksen toimet huonontavat oleellisesti työläisten oloja eikä ay-liike voi sitä sallia.

— Kapitalistit yrittävät talouskriisin keskellä keksiä uusia keinoja voittojen anastamiseksi, sanoo Pasoulas.

Kreikan ay-liike tukee AKT:n kamppailua

Yannis Pasoulas osallistuu viikonloppuna Kansainvälisen rakennusaloja käsittävän liiton UITBB:n sihteeristön kokoukseen Helsingissä.

Hän kertoo lämpimät tukiterveiset Kreikan työväenliikkeeltä AKT:lle. Pasoulasin mukaan Suomen satamatyöläisten lakko on osa samaa maailmanlaajuista työläisten kamppailua.

— Pääoma hyökkää nyt työväenluokan saavutuksia ja etuja vastaan kaikkialla. Sen vuoksi työläisten keskinäinen solidaarisuus on erittäin tärkeää.

Yannis Pasoulas toteaa, että kapitalistit pelkäävät työväenluokan solidaarisuutta.

— Mutta taistelu on meidän velvollisuutemme. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa, muistuttaa Pasoulas.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (11 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.