Päätösvalta ja demokratia valuvat kunnista pois
Suomessa suunnitellaan suuria ennennäkemättömiä hallinnon ja talouden muutoksia. SKP:n Turun piirijärjestön piirikomitea toteaa, että päätösvalta ja demokratia valuvat kunnista pois.
Kunnan palvelujen yksityistämiseen on menty vaihe vaiheelta. Miljardit ovat nyt siirtymässä yksityisiin taskuihin.
Varattomuuteen ja köyhyyteen kunnissa vedottiin, kun alettiin rakentaa enemmän tai vähemmän pakolla lukuisia kuntaliitoksia.
Piti kuntien talouden pelastua ja palvelujen säästyä, mutta monenlaisia leikkauksia tuli heti, kunnissa palvelut heikkenivät ja ennen muuta kuntalaisdemokratia ja vaikuttaminen kuivuivat yhä huonommiksi. Ei tullut työtä, ei hyvinvointia, ei vaurautta ja parempia palveluja. Koulumatkat pitenivät, terveysasemia lakkautettiin, kirjastoja lakkautettiin, palveluja yksityistettiin.
Seuravaksi meille on vakuutettu, että tarvitaan leveämmät hartiat. Kuntaliitoskuntien ihmiset tietävät jo, mitä saa liitoksilla – eli mitä menettää liitoksissa. Meitä muita huijataan edelleen. Kuntien palvelut yhtiöitetään, liikelaitoistetaan, päätöksenteko keskitetään harvoihin käsiin, matkat kouluun, neuvolaan, hammashoitoon, kirjastoon ovat yhä pidemmät. Puhumattakaan sairaala– tai erikoissairaanhoidon palveluista, joita supistetaan ja fuusioidaan jo rajulla kädellä.
"Missä ovat ne soten leveät hartiat?"
- Missä ovat ne soten leveät hartiat? ihmettelevät turkulaiset kommunistit.
Jos kaksi köyhää muuttaa kimppaan ja perustaa perheen, ei synny yhtä rikasta perhettä. Koko sote–sotkulla ei ole tulevaisuutta. Sote-hanke on puhallettava heti seis. On osoitettava, missä ne leveät hartiat oikeasti ovat – ei keskeneräisillä laeilla ja epämääräisillä vatuloinneilla ja kaavioilla.
Kun maakuntahallinnon kautta on määrä tulla valtion budjetista sote-rahat maakuntaan, on se yhtä epäselvää. Puhutaan, että raha seuraa potilasta. Kuntien palvelut jäävät yhä vähemmälle rahalle. Hallitus antaa budjetistaan juuri sen verran kuin se haluaa.
Uskotko, että tulevat hallitukset ja kumppaninsa jakavat auliisti maakunnille rahaa asukkaiden palveluja varten?
– Ei sitten varmaan! Sen sijaan käy niin kuin prof. Paul Lillrankin (Aalto yo) johtaman konsulttifirman raportin viesti 2.5.2016 oli hallitukselle: hallitus voi vuositasolla säästää ja leikata aivan niin paljon kuin haluaa, ihan yksinkertaista se on, SKP:n Turun piiri toteaa.
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Helsingin Kirjamessut alkoivat tänään. Tänä vuonna kirjamessuilla on esillä entistä enemmän yhteiskunnallisia aiheita ja esiintyjiä on yli 1000.
Alkusyksystä 2021 käynnistetty Tiedonantajan printtilehden palstauudistus on loppusuoralla ja vapuksi tilaajat saavat kotiin uudistuneen lehden. Uudistusta varten pyydettiin lukijapalautetta ja sitä saatiinkin syksyn aikana nettilomakkeella, kirjepostina ja suoraan sähköpostitse runsaasti.
Osuuskunta Tradekan edustajiston vaalin tulos julkistettiin tänään. Kommunistien ja sitoutumattomien listalta valittiin edustajistoon helsinkiläinen Yrjö Hakanen. Äänioikeuttaan käytti noin 51 000 jäsentä.
- 1 / 317
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Itsemääräämisoikeuteen perustuva Laki sukupuolen vahvistamisesta hyväksyttiin eduskunnassa. Uusi laki vahvistaa perus- ja ihmisoikeuksia Suomessa.
Helsingin kaupungin johdossa valmistellaan linjauksia, joilla osa kaupungin omistamasta Helen-konsernista voidaan myydä pois. Jos esitys hyväksytään, se avaa mahdollisuuden myydä Helenin muita omistuksia kuin tarkemmin määrittelemättömät ”strategisesti tärkeät verkot”. Myös Helenin osakkeista voitaisiin myydä lähes puolet.
Hallitus esittää, että ”Suomi osallistuu täysimääräisesti Naton toimintaan”, ilman varauksia ydinaseista ja tukikohdista. Linja myös ydinasepolitiikassa on muuttunut. Suomen edustajat äänestivät tänä syksynä YK:ssa ensi kertaa ydinasekieltosopimusta vastaan ja ulkoministerikin myönsi eduskunnassa, että näin toteutettiin Naton yhteistä politiikkaa.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.