Paleface pistää porvarit kuriin suomen kielellä

13.04.2010 - 08:33
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Paleface esiintyi maaliskuun alussa Nato-vastaisessa rauhankonsertissa Helsingin Tavastialla. / Katja Lähteinen |

Karri Miettinen alias hiphop-artisti Paleface tiputtelee taas tiuhaan riimejään. Tähän mennessä kaikki tuotanto on ollut englanninkielistä, mutta huhtikuun alussa mieheltä ilmestyi ensimmäinen suomenkielinen sinkku.

– Joo, mulla on kiukkuinen suomenkielinen levy työn alla. Eka sinkku on lama-aikaa kommentoiva Talonomistaja. Se perustuu vanhaan suomalaiseen trad-melodiaan, jonka erityisesti romanot ovat ottaneet vuosien saatossa omakseen.

Paleface riimittelee uuden biisin sanoja:

"Talonomistaja olin joku vuosi takaperin, talon omistin niin komian kun linnan

mutta Lapuan Liikkeet ja muilutusretket veivät minun taloni hinnan,

mullia oli mulla navetallinen ja meijerirahat ne riitti.

mutta rahat minä vaihdoin hienoihin juomiin ja herrat mua komiasti kiitti"

– Lapuan Liike viittaa tietysti poliittiseen oikeistoon ja koko miltonfriedmanilaiseen uusliberalistiseen talouspolitiikkaan, sanoo Paleface.

Pitkäsoiton on tarkoitus ilmestyä alkusyksystä.

Tarkkakorvaiset ovat voineet bongata Palefacen Radio Helsingistä, missä hän on pyörittänyt levyjä ja omien sanojensa mukaan "nostanut kissaa pöydälle".

Nyt miehellä on kiire Beniniin Afrikkaan.

– Sain kuuden viikon stipendin Villa Karoon, Grand Popoon. Siellä kirjoitan kirjaa ja uusia biisintekstejä, kertoo Paleface.

Suomi on Afganistanissa mukana sodassa

Paleface esiintyi maaliskuun alussa Nato-vastaisessa rauhankonsertissa Helsingin Tavastialla. Hän epäilee, että heti kun Gustav Hägglund jäi eläkkeelle, Nato-runkkarit saivat maassamme kuristusotteen.

– Nato on yksinkertaisesti amerikkalaisen ulkopolitiikan etupiiri, jonka tehtävänä on taata mahdollisimman laaja ja tehokas toimintaympäristö amerikkalaiselle bisnekselle vanhan kunnon Monroe-doktriinin hengessä. Laajenemiseen kuuluu aina tukikohdan perustaminen uuteen jäsenmaahan. Ei ulkomaalaisia miehitysjoukkoja Suomeen! lataa Paleface.

Hänen mukaansa on selvää, että Suomi on Afganistanissa mukana sodassa.

– Musta on huvittavaa, että esimerkiksi Eestissä puhutaan julkisessa keskustelussa sodasta - Suomessa ei. Humanitäärinen rauhanturvaoperaatio on maailman paskin kiertoilmaus. Samat ihmiset puhuvat nykyään miinoistakin "henkilöesteinä" tai "-hidasteina." Jos kovat on piipussa, ei mun mielestä jää tulkinnan varaa.

Palefacen sivut

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (13 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.