PAMin edustajistossa aloitteita palkkaukseen ja loma-aikoihin

01.06.2012 - 09:44
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Palvelualojen ammattiliitto PAMin edustajisto kokoontui toukokuussa Hattulassa. Edustajiston jäsen Katriina Oinas teki kokouksessa kaksi aloitetta, joita Oulun alueen edustajiston muut jäsenet kannattivat.

Oinaksen mukaan PAMilaisiin työehtosopimuksiin pitää saada alarajaksi 1 800 euroa kuukaudessa ja että liitto alkaa myös toimia tavoitteen puolesta.

– SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly esitti SAK:n tasa-arvon päivän tiedotustilaisuudessa kaikkiin työehtosopimuksiin 1 800 euron alarajaa. Tasa-arvoa voitaisiin SAK:n mielestä parhaiten kohentaa nostamalla alimpia palkkoja. Kun monilla naisvaltaisilla aloilla palkat voivat olla 1 500 euron tasolla, yleinen palkkojen nosto korjaisi ongelmaa tehokkaasti, totesi Oinas.

Hän muistutti, että myös Euroopan ay-liikkeillä on vastaavia tavoitteita agendallaan.

Viikko lisää vuosilomaa

Toinen Oinaksen aloite koski vuosilomalakia. Oinaksen mukaan vuosilomalakia tulee muuttaa niin että vuosiloma pidentyy viikolla, ilman että työehtoja heikennetään.

– Sain asian myös edustajiston kokouksen päätöslausumaan, eli PAMin edustajisto esittää lomien määräytymisperusteiden muuttamista palvelualoilla siten, että vuosiloman kokonaismäärä kasvaa yhdellä viikolla vuodessa.

Aloitteen mukaan lauantait on saatava pois lomapäivälaskennasta. Lomapäiviksi lasketaisiin siten vain viisi päivää viikossa.

– Lauantait ovat osa viikonloppuja, jotka ovat vapaita muutenkin. Työnantajilla ei pitäisi olla mitään oikeutta lyhentää työntekijöiden ansaittuja lomia, perusteli Oinas aloitettaan.  

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.