PAMin Selin: kilpailukykysopimuksen perusteet romutettiin

21.12.2017 - 15:00

Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin korostaa, että eduskunnan hyväksymä työttömyysturvan aktiivimalli heikentää työttömien asemaa. Se on hänen mukaan täysin kilpailukykysopimuksessa sovittujen tavoitteiden vastaista.

Kilpailukykysopimukseen suostuttiin sillä ehdolla, ettei työttömyysturvaa leikata.

Selin pitää koko aktiivimallia kyseenalaisena, koska kilpailukykysopimukseen suostuttiin myös sillä ehdolla, ettei työttömyysturvaa leikata.

– Haluaisin muistuttaa pääministeri Sipilälle ja koko hallitukselle, että keskeisin syy siihen, miksi PAM päätti lähteä mukaan keväällä 2016 kilpailukykysopimukseen oli se, ettei työttömien asemaa heikennetä. Koimme tuolloin, että suostumalla kilpailukykysopimukseen voimme ehkäistä yhteiskunnallista syrjäytymistä ja turvata työttömien asemaa, joka on jo valmiiksi heikko, Selin toteaa.

Kilpailukykysopimuksen taustalla ja sen hyväksymistä puoltavissa seikoissa painoi maan hallitukselta saatu lupaus siitä, että työttömyysturvaan suunnitellut leikkaukset unohdetaan.

Selinin mukaan aktiivimalli on esimerkki epätasa-arvoisesta ja eriarvoistavasta politiikasta, jolla ei ole työllisyyttä aidosti parantavia vaikutuksia. Työttömien tilanteen kurjistamisen lisäksi hyväksytty laki ja aktiivimalli vaikeuttaa jo työmarkkinoiden käytössä olevien henkilöiden asemaa.

– Aktiivisuuden seuranta koskettaa myös lomautettuja. On kummallista, että työntekijän, jolla on työsuhde koko ajan voimassa, täytyy osoittaa oma aktiivisuutensa lomautuksen keston ylittäessä 65 päivää. Tämä lisää byrokratiaa ja on vain yksi esimerkki aktiivimallin sudenkuopista. Uskon tämän hankaloittavan työntekijöiden elämää ja yritysten toimintaa, Selin toteaa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.