PAND: Aseet eivät tuo rauhaa Syyriaan

14.03.2012 - 11:18
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

YK:n arvion mukaan Syyrian turvallisuusjoukot ovat tappaneet vuoden aikana yli 7500 ihmistä Syyriassa. Yhdymme YK:n Syyria-lähettilään Kofi Annanin vaatimukseen: ”Siviilien tappaminen on lopetettava välittömästi!”

PAND -Taiteilijat rauhan puolesta -järjestö vetoaa konfliktin kaikkiin osapuoliin välittömän tulitauon aikaansaamiseksi.

– Suomen valtiollisen johdon on tehtävä kaikki mahdollinen rauhanneuvottelujen aikaansaamiseksi konfliktin osapuolten välillä. Syyriaan on saatava välittömästi humanitääristä apua. Vetoamme Suomen edustajiin YK:ssa maailmanjärjestön puolustuspoliittisen linjan muuttamiseksi. Väkivallalla vaikuttamisesta on siirryttävä kohti sivistynyttä puolustuspolitiikkaa ja rauhankulttuuria. Emme halua Syyriasta seuraavaa Libyaa, Afganistania tai Irakia, toteaa järjestö kannanotossaan.

Vaatimukset sotilaallisesta väliintulosta ja Libyan sodan kaltaisen no fly zone-lentokielto-alueen julistaminen Syyriaan veisivät käynnissä olevaa konfliktia entistä syvempään sotaan. YK:n osallistuminen Naton johdolla Syyrian rauhaan pakottamiseen lisäisi lähialueen tulenarkaan politiikkaan suursodan aineksia. Aseiden on vaiettava ja tilalle on luotava uutta väkivaltakierteen purkamisen politiikkaa.

– Vaadimme YK:lta ja kansainväliseltä yhteisöltä sivistynyttä maailmanpolitiikkaa ja rauhanturvaa jossa Syyrian yhteiskunnalliset eri tahot voivat alkaa itse rakentaa kestävää rauhaa ja demokraattista yhteiskuntaa. Syyriassa ei ole luottamusta hallinnon ja opposition eri toimijoiden välillä ja siksi tulitaukoa valvomaan on luotava ulkopuolinen kaikkien luottamusta nauttiva taho. Voisiko se olla rauhanryhmä, jossa olisi jäseniä YK:sta, Arabiliitosta ja EU:sta? Kansainvälisen yhteisön tulisi painokkaammin puhua neuvotteluratkaisun puolesta ja irtisanoutua aseellisesta väliintulosta.

Keskustelutilaisuus ja konsertti 17. maaliskuuta

PAND järjestää lauantaina 17. maaliskuuta Espoon keskuksessa Kannusillan teatterissa (Kannusillankatu 4) keskustelutilaisuuden ja rauhankonsertin. Klo 16 alkavassa keskustelussa ovat mukana professori Tuomo Melasuo (TAPRI), Fahim Al-Neshawy (egyptiläissyntyinen kansalaisaktivisti, Aalto-yliopiston tutkija), Kajid Hakki (iranilaissyntyinen kansalaisaktivisti) sekä Mania Alkhatib (Syyrian kansallisen neuvoston edustaja Suomessa).

Konsertti alkaa klo 18. Esiintyjinä ovat muun muassa Rauni Salminen, Meri-Sofia Lakopoulos, Wafa Ameli, Julia Delgado ja Hipedibulizuka. Konsertin juontavat Nastaran Nasirzadeh ja JP Väisänen.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (11 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.