Keywords:

Pankkipalvelut turvattava tasa-arvon nimissä, vetoaa TSIL

10.11.2021 - 13:45
(updated: 23.11.2021 - 21:23)
Tampereen Tapaturma- ja sairausinvalidit esittää, että pankit ottavat kassapalvelut ja työpaikat kilpailuvaltikseen. Kuvituskuva Pixabay

Tampereen Tapaturma- ja sairausinvalidit vetoaa pankkeihin kassapalveluiden turvaamiseksi kaikissa oloissa asiakkaiden tasa-arvon toteutumiseksi. Vetoomus osoitetaan myös pankkien edustajistojen vaaleissa valittaville jäsenille, että he käyttäisivät äänensä asiakkaiden hyväksi.

Yhdistys muistuttaa kannanotossaan, että kassapalvelut ovat pitkään olleet leikkausten kohteena. Pienemmillä paikkakunnilla palveluja ei aina ole lainkaan ja yhä useampi pankkikonttori on lopettanut palvelut myös kaupungeissa tai rajannut ne aivan minimiin. Haja-asutusalueilla pankkimatka voi olla kymmeniä kilometrejä.

Yhdistys toteaa, että Suomessa lähes puoli miljoonaa kansalaista on nettipalvelujen ulkopuolella. Syitä ovat vähävaraisuus, sairaudet ja vammat, teknisten taitojen puute, maksuhäiröt ja holhouksen alaisuus. Jos asiakas joutuu turvautumaan läheisen apuun, myös pankkisalaisuus voi vaarantua. On kansalaisia, jotka eivät koskaan saa pankkitunnuksia.

– Kyse on mittavasta ongelmasta tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Lisäksi nykykäytäntö karsii pankkitoimihenkilöiden työpaikkoja. Kyse on myös yhteiskuntamoraalista, sillä pankit kertovat toinen toistaan suuremmista voitoista. Jos voitot tulevat vain palveluja ja työpaikkoja karsimalla, pankkien toiminta ei ole eettisesti kestävällä pohjalla, järjestöstä sanotaan.

Tampereen Tapaturma- ja sairausinvalidit esittää, että pankit ottavat kassapalvelut ja työpaikat kilpailuvaltikseen. Ellei yhdenvartaisuus palveluissa toteudu, yhdistyksen mielestä lainsäätäjän on puututtava asiaan tasa-arvolain nimissä. Yhdistys kutsuu erityisesti sosiaali- ja terveysalan järjestöjä mukaan toimintaan pankkiasiakkaiden tasa-arvoisen kohtelun puolesta.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa