Paperittomien oikeudet esillä 24.2. Oikeus elää! -mielenosoituksessa

19.02.2022 - 16:00
(updated: 08.03.2022 - 13:31)
Helsingissä osoitettiin mieltä Afganistan-palautuksia vastaan 9.10.2018. Kuva Toivo Koivisto

Helsingissä järjestetään tulevana torstaina 24.2. Oikeus elää! -mielenosoitus. Järjestäytyminen Narinkkatorilla alkaa klo 15:00, josta se siirtyy eduskuntatalolle.

– Suomessa elää tuhansia paperittomia, joista osa on ollut maassa jo 15 vuotta vailla perusoikeuksia! Osalla on perhe ja lapsia, jotka ovat syntyneet Suomessa, käyneet suomalaista koulua ja täysin integroituneet yhteiskuntaan, sanotaan mielenosoituskutsussa.

Mielenosoitus järjestetään turvapaikkahakijoiden toimesta, jotta he saavat äänensä kuuluviin.

– Liity mukaan mielenosoitukseen, kun vetoamme päättäjiin reagoimaan sietämättömään tilanteeseen! Aloitamme Narinkkatorilta (Kamppi), jonka jälkeen siirrymme eduskuntalon eteen esittämään anomuksemme; Oikeus elää!

Lisätietoja mielenosoituksesta Facebook-eventissä.

Tällä hetkellä nimiä kerätään myös Lupa elää -kansalaisaloitteeseen. Aloite ehdottaa, että Suomen valtio myöntää nelivuotisen jatkuvan oleskeluluvan henkilöille, jotka ovat hakeneet turvapaikkaa Suomesta ennen 1.1.2017 eivätkä ole saaneet jatkuvaa oleskelulupaa.

– Lakimuutoksen tulee virallistaa niiden turvapaikkaa hakeneiden ulkomaan kansalaisten oleskelu, jotka ovat asuneet Suomessa pitkään ja yhtäjaksoisesti turvapaikanhakijoina, paperittomina tai tilapäisellä oleskeluluvalla. Henkilöille, joiden asema virallistetaan tällä muutoksella, pitää myöntää tarvittaessa muukalaispassit, eikä mahdollinen maahantulokielto saa estää heidän oleskelunsa virallistamista, sanotaan kansalaisaloitteessa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa