Pelastetaan Tampereen palvelut

25.01.2010 - 09:48
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Tampereen mielenosoitus onnistui sataprosenttisesti, mutta valtuustossa puhuttiin Irmeli Saarijärven mukaan asian vierestä. / Hannu Oittinen |

Pikavauhtia noussut kansalaisliike Pelastetaan Tampere asukkaille järjesti ärhäkän mielenosoituksen viime viikolla Tampereen keskusvirastotalon edessä. Tiukka viesti palvelujen lopettamista, heikentämistä ja yksityistämistä vastaan sai liikkeelle monenkirjavaa väkeä puolueista ja niiden ulkopuolelta.

Tampereen mielenosoitus onnistui sataprosenttisesti, mutta valtuustossa puhuttiin asian vierestä. En voi ymmärtää, että liikennevaloista riittää puhetta toista tuntia, mutta palveluiden turvaamisesta ei puhuta halaistua sanaa, sanoo Pelastetaan Tampere asukkaille -liikkeen aktiivi Irmeli Saarijärvi.

Hän toteaa, että yhdeksi valtuuston pääpuheenaiheeksi noussut tarkastuslautakunnan väitetty tietovuoto on tekaistu juttu, jolla kiinnitetään huomiota pois todellisista asioista. Ja vaikka vuoto olisi todellinen, tulisi tarkastuslautakunnan kiinnittää huomiota valtuuston päätösten toteuttamiseen.

– Jokin kaivonkansien tilaaminen on mitätön juttu vaikkapa siihen verrattuna, että kaupunki ei ole toteuttanut valtuuston yksimielistä päätöstä 10 euron hintaisen aktiivipassin ottamiseksi käyttöön liikennelaitoksella. Miten valtuusto voi vuodesta toiseen olla toteuttamatta omaa päätöstään?, kysyy Irmeli Saarijärvi.

Mutta valtuuston saamattomuus ei lannista kansalaisliikettä, päinvastoin. Irmeli Saarijärvi kertoo innostuksesta, joilla liikkeen banderolleja tehtiin Tapiolan työväentalolla kahden päivän ajan. ja jatkoa seuraa.

– Olemme puhuneet, että tulemme kevään aikana mielenosoitukseen valtuustotalon eteen jokaisen kokouksen yhteydessä. Mitta alkaa olla täynnä, nyt on asukkaiden aika sanoa sanansa, Irmeli Saarijärvi sanoo.

www.tampereasukkaille.fi

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.