Poliittinen mielenilmaus Pasilan Postikeskuksessa

27.04.2017 - 11:45

Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n Pasilan Osasto ry päätti toteuttaa poliittisen mielenilmaisun joka kestää noin vuorokauden.

Hallituksen tavoitteet työllisyyden parantamiseksi ovat kunnianhimoiset ja sinänsä kannatettavia. Tämä siis juhlapuheiden tasolla. Teot eivät tue hallituksen tavoitetta vähentää maamme työttömyyttä jäljellä olevan hallituskauden aikana noin 70 000 työpaikalla.

Asumistuen heikentäminen eikä niin sanottu aktiivimalli luo maahamme yhtään uutta työpaikkaa.

Päättyneessä puoliväliriihessä hallitus tarjosi työttömillä lähinnä keppiä. Asumistuen heikentäminen eikä niin sanottu aktiivimalli luo maahamme yhtään uutta työpaikkaa. Päinvastoin edellä mainitut teot lisäävät työttömien ja muiden pienituloisten taloudellista ahdinkoa.

Omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä pääministeri Juha Sipilä olisi voinut tukea hallituksen tavoitteita ohjaamalla valtionyhtiöiden voitoista edes osan kyseisten yhtiöiden toiminnan parantamiseen.

Esimerkiksi Posti Oyj:n 60 miljoonan euron osingoista ei ole ohjattu euroakaan yhtiön jakeluvaikeuksien parantamiseen. Pääministerillä pitäisi olla tiedossa Posti Oyj:n ongelmat. Niihin ratkaisua haetaan muun muassa töiden ulkoistamisella alihankintaan ja jopa ulkomaille.

Työntekijöitä kiusataan

Postiala on murroksessa, sen tuhansia työntekijöitä kiusataan loputtomilla YT-neuvotteluilla, jotka yleensä päättyvät ylimitoitettuihin irtisanomisiin. Omistajaohjauksesta vastaavaa pääministeriä ei kuitenkaan tunnu alamme ja sen henkilöstön ahdinko kiinnostavan.

Postilaiset muistuttavat, että mielenilmaus ei ole suunnattu työnantajaa vastaan vaan maamme hallituksen epäonnistunutta työllisyyspolitiikkaa vastaan.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.