Posti kehottaa työntekijöitään rikkuroimaan

30.10.2015 - 10:00
(updated: 11.06.2018 - 11:57)

Posti ennakoi mahdollista työtaistelua ja on siksi tiedottanut työntekijöille näkemyksistään tilanteesta sekä perusteluja vaatimuksilleen.

Viestin sisältö on muuten melko tavanomaista tilanteen selittelyä, mutta sen loppuun on lisätty kappale, jossa kannustetaan työntekijöitä rikkureiksi.

Posti kertoo työntekijöilleen muun  muassa, että työtaistelun aikana voi olla normaalisti töissä, kun työnantaja töitä tarjoaa. Samalla korostetaan työtaistelutoimenpiteisiin osallistumisen vapaaehtoisuutta.

”Posti toivoo, että henkilöstö valitsisi työnteon työtaistelujen sijaan. On hyvä muistaa, että työtaistelujen ulkopuolelle jääminen ei esimerkiksi heikennä työttömyysturvaa, sillä työttömyyskassan jäsenyys ei edellytä työtaisteluihin osallistumista. Työtaisteluissa mukana oleminen sen sijaan vaikuttaa moniin työsuhteen ehtoihin, esimerkiksi sairausajan palkkaan ja vuosilomaan. Näitä asioita on hyvä punnita päätöstä tehdessään.”

Lopuksi todetaan, että Postin toiminta vaatii, että paikalla on riittävästi omaa henkilöstöä ja mikäli heitä on tarpeeksi, vältytään poikkeusjärjestelyiltä ja poikkeamilta normaalista päivärytmistä. Sitä Posti ei kerro, että näin myös estetään työtaistelua vaikuttamasta TES-neuvottelujen lopputulokseen.

"Kahdeksan vuoden aikana ei ole tullut noin selkeetä 'älkää osallistuko lakkoon'-viestiä”

”En muista että olisi tässä kahdeksan vuoden aikana aikaisemmin tullut noin selkeetä 'älkää osallistuko lakkoon'-viestiä”, toteaa pitkään postissa työskennellyt henkilö viestin sisällöstä.

Postityönantajan esitykset loppusuoralla olevissa TES-neuvotteluissa ovat nostaneet postityöntekijöiden liiton PAU:n edustajat vastarintaan. Erityisesti PAU on vastustanut kaavailtuja heikennyksiä muutosturvaan, irtisanomisiin ja ulkopuolisten työntekijöiden käyttöön. Työnantajapuolen pelko työtaistelusta on aiheellinen ja kuten postityöläisille lähetetystä viestistä voi päätellä, ei siihen suhtauduta kevyesti.

Tiedonantaja tukee postilaisten mahdollista työtaistelua.


 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.