Postissa taistellaan lakkautuksia vastaan

07.06.2015 - 08:00
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Postin myymälöiden yt-neuvotteluissa ei päästy viikolla Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn neuvottelijoita tyydyttävään ratkaisuun. Posti tavoittelee edelleen lähes kaikkien myymälöiden lakkauttamista ja 380 henkilön irtisanomista. Tästä johtuen Postin myymälöiden työntekijät pitivät keskiviikkona vuorokauden mittaisen mielenilmauksen. Kaikki Postin 98 omaa myymälää olivat suljettuina keskiviikkona.

PAUn neuvottelijat esittivät työnantajalle omiin laskelmiin ja asiakaskäynteihin perustuvan, rakentavan esityksen myymälöiden säilyttämiseksi. Päivän yt-neuvotteluissa ei kuitenkaan edetty.
– Työnantaja aikoo edelleen härkäpäisesti lakkauttaa yli 80 myymälää ja ulkoistaa postipalvelut ruokakauppojen ja kioskien hoidettavaksi. Postin myymälöiden henkilökunta vastustaa sulkemispäätöksiä omalla härkäpäisyyspäivällään keskiviikkona, PAU toteaa tiedotteessaan.

Asiakkailta ja mikroyrityksiltä tuki Postin myymälöille

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU käynnisti noin kaksi viikkoa sitten valtakunnallisen Pelastetaan Sinun Postisi -kampanjan. Kampanjan aikana postilaiset ovat jakaneet myymälöiden edustalla flyereita ja tavanneet tuhansia asiakkaita.
Asiakkaiden tuki myymälöiden henkilökunnalle on ollut vahvaa. Asiakkaat ovat olleet tyrmistyneitä, järkyttyneitä ja vihaisia Postin suunnitelmille ajaa alas ammattitaitoinen ja luotettava myymäläverkosto.

Myös mikroyrittäjiltä saatu palaute tukee vahvasti viestiä siitä, että Postin omat myymälät tulee säilyttää. PAU teetti TNS gallupilla tutkimuksen Postin myymälöistä. Tutkimus kohdistui mikroyrityksiin, joita Suomessa on yli 330 000. Mikroyritykset muodostavat 93 % kaikista Suomen yrityksistä.Tutkimuksen mukaan 91 % oli tyytyväisiä saamaansa palveluun Postin omassa myymälässä. Postin henkilökunnan ammattitaitoon oli tyytyväisiä 93 %.Enemmistö käyttäjistä näkee riskejä Postin omien myymälöiden lopettamisessa: neuvonta huononee (69 %), palvelu hidastuu (67 %), asiantuntemus ja laatu heikkenevät (67 %) ja luotettavuus heikkenee (55 %).

Postialan ammattitaito katoaa

PAU:n mukaan postialan paras ammattitaito ollaan nyt hukkaamassa lopullisesti ja lama-Suomi saa valtionyhtiö Postin toimesta lisää työttömiä. Mielenilmauksella postilaiset haluavat herätellä päättäjiä ja kansalaisia vaikuttamaan postipalvelujen puolesta.

– Tämä on julmaa todellisuutta Postin uudesta kulttuurista. Kiitoksena uskollisesta, monien vuosien uutterasta ja vastuullisesta työnteosta, Posti palkitsee palvelupisteverkoston henkilöstön irtisanomisilla, toimihenkilöiden valtakunnallinen pääluottamusmies Mirja Sandberg toteaa.

Postin viime vuoden tilinpäätöksen mukaan perinteinen postitoiminta on edelleen voitollista. Viestinvälityksen liiketoiminta toi Postin kassaan yli 50 miljoonaa euroa.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.