Pro varoittaa lakosta ict-alalla

10.11.2017 - 13:00

Ammattiliitto Pro jätti tänään perjantaina lakkovaroituksen ict-alalle. Lakko alkaa maanantaina 27. marraskuuta ja päättyy perjantaina 1. joulukuuta.

– Kyseessä on Pron ja työnantajaliitto Paltan välinen pitkäaikainen näkemysero ict-alan vuokratyön ehdoista, johon on yritetty löytää ratkaisua elokuusta asti, kertoo puheenjohtaja Jorma Malinen Ammattiliitto Prosta.

”Halusimme siirtää työriidan ja mahdollisen työtaistelun alkuvuoteen, mutta tämä ei Paltalle käynyt.”

Ict-alan työehtosopimus päättyi lokakuun 2017 lopussa ja työtä tehdään sopimuksettomassa tilassa.  Pro ehdotti Paltalle neuvottelujen jatkamista joulun yli ja takarajaksi tammikuun loppua, jotta liitot olisivat voineet etsiä työehtoihin kestävää ratkaisua.  Pro olisi myös perunut alan ylityökiellon neuvottelujen ajaksi.

– Vaihtoehto olisi ollut teleoperaatoreiden asiakkaiden kannalta parempi joulun lähestyessä. Halusimme siirtää työriidan ja mahdollisen työtaistelun alkuvuoteen, mutta tämä ei Paltalle käynyt, toteaa puheenjohtaja Malinen.

Työnantajaliitto tarjosi neuvotteluissa heikennyksiä työehtoihin. PALTA:n palkankorotusesitys ei olisi turvannut ict-asiantuntijoiden reaalista ostovoimaa.

Lakko koskee noin 12 000 ict-alalla työskentelevää toimihenkilöä, asiantuntijaa ja esimiestä sekä alan vuokratyöntekijöitä.

Ulkopuolisen työvoiman käytön kriteerit, vuokratyötä tekevien asema ja oikeudet sekä vastuullinen alihankinta ovat Prolle tärkeitä.

– Vuokratyövoimaa käytetään väärin, kun vakituista henkilökuntaa korvataan vuokratyöllä. Työehtosopimuksen mukaan vuokratyötä käytetään tasaamaan ruuhkahuippuja. Alalla on kuitenkin yli tuhat vuokratyöntekijää, joista ainakin puolet on ollut töissä yli 2 vuotta. Se ei ole tilapäistä, Malinen toteaa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.