Rahoitusalan neuvottelut umpikujassa

06.03.2018 - 11:30

– EK:n linja ei jätä tilaa ratkaisulle, jossa molempien tavoitteita toteutettaisiin ja sopimus voisi syntyä, toteaa finanssisektorin johtaja Antti Hakala Prosta.

Rahoitusalan työehdoista neuvoteltiin valtakunnansovittelijan johdolla eilen tuloksetta, eikä uusia tapaamisia ole sovittu. Työriita koskee erityisesti viikonlopputyötä, mutta myös työehtosopimusmuutoksia.

– Tilanne on todella vaikea ja osapuolten näkemykset ovat jopa aikaisempaa kauempana toisistaan. Koska Elinkeinoelämän EK:n liittojen yksipuolisesti linjaama kustannusraami on äärimmäisen tiukka ja joustamaton, ei jää tilaa rakentaa sellaista työehtosopimusratkaisua, joka toteuttaisi sekä työntekijöiden että työnantajien tavoitteita niin, että sopimus voisi syntyä.

– Vaikuttaa siltä, että työnantajan mielestä vain yksi tavoite voisi toteutua eli viikonlopputyö direktiolla.

Ylityökielto voimassa

Rahoitusalan työehtosopimus päättyi marraskuun 2017 lopussa ja alalla on voimassa ammattiliittojen ylityökielto.

– Sovittelua voidaan jatkaa vasta, jos osapuolten kannoissa tapahtuu uusia liikahduksia, valtakunnansovittelija Minna Helle totesi tiedotteessaan.

Valtakunnansovittelija on antanut työriidassa yhden sovintoehdotuksen, jonka Ammattiliitto Pro ry ja Ammattiliitto Nousu ry hylkäsivät 2. helmikuuta.

Työriidan osapuolet ovat palkansaajapuolella Ammattiliitto Pro ry, Ammattiliitto Nousu ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry sekä työnantajapuolella Finanssiala ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry. Myös Danske Bankin työehtosopimus on työriidan kohteena.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.