Rasismia ja natsismia vastaan Siilinjärvellä

10.10.2016 - 13:00

Äärioikeistolaisen Suomi Ensin -ryhmän mielenosoitukseen Siilinjärvelle oli lauantaina kuljetettu henkilöitä, puhujia, sekä MV-vihasivuston aktiiveja pitkin Suomea. Mielenosoituksessa oli mukana myös arviolta ala-asteikäisiä lapsia, joista osa huuteli törkeyksiä "lehmä, huora, neekeri" vastamielenosoittajille. Paikalta tehtiin lapsista ilmoitus sosiaalipäivystykseen. Poliisi ei kuitenkaan puuttunut huuteluun tai lasten paikallaoloon.

Rasismin vastaisessa mielenosoituksessa oli paikalla lähialueen asukkaita ja rauhanaktiiveja.

Suomi Ensin –aktiiveja putkaan

Mielenosoitus sujui melko rauhanomaisesti. Suomi Ensin -ryhmän mielenosoittaja tunkeutui kuitenkin kesken mielenosoituksen rasisminvastaisten mielenosoittajien alueelle ja riisti megafonin sitä pitelevän naisen kädestä paiskaten sen torin katukiviin. Poliisi vei kyseisen mielenosoittajan välittömästi poliisiauton kuljetettavaksi. Savon Sanomien mukaan paikalta poistettiin putkaan kaksi Suomi Ensin -ryhmän mielenosoittajaa.

Vastaanottokeskuksen asukkaita saapui tuomaan virvoketta rasismia vastustavalle ryhmälle.

Mielenosoitus päättyi Tarinan sairaala-alueen vastaanottokeskukselle, jonne molemmat mielenosoittajaryhmät siirtyivät jalkaisin poliisin edelleen valvoessa tilannetta. Sairaalan läheisyydessä mielenosoittajaryhmille oli myös varattu oma alueensa. Vastaanottokeskuksen asukkaita saapui tuomaan virvoketta rasismia vastustavalle ryhmälle. Mielenosoituksen päätteeksi heille tarjoutui myös mahdollisuus tutustua vastaanottokeskuksen tiloihin ja asukkaisiin.

Vastaanottokeskuksessa mielenosoitukseen oli varauduttu siirtymällä asuintiloista "takapihan puolelle", jonne Suomi Ensin -mielenosoittajien huudot eivät kuuluneet. Savon Sanomat kertoo, että osa turvapaikanhakijoista oli ollut mielenosoituksesta kuitenkin sen verran peloissaan, että olivat ottaneet lapset perjantaina pois koulusta ja pitäneet heidät keskuksen tiloissa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.