Rekkakuormallinen muuttolaatikoita eduskuntaan

19.11.2010 - 13:21
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
SKP vaatii militaristeja ja korruptoituneita kansanedustajia pakkaamaan tavaransa ja poistumaan eduskunnasta. / Veikko Koivusalo |

Oikeistolaiset eliittijoukot ovat käyttäneet kansanedustajan asemaansa törkeästi oman edun tavoitteluun ja rikkaiden hyväksi. Suomen kommunistinen puolue on tilannut eduskuntatalolle tänään rekka-autollisen muuttolaatikoita.

– Me autamme tuhopolitiikkaa harjoittavan eliitin pois, koska sille ei ole mitään käyttöä, kertoo SKP:n pääsihteeri Juha-Pekka Väisänen.

Ei Naton uudelle strategialle

Kokoomus aikoo sitoa Suomen mukaan Naton uuden hyökkäysstrategiaan, josta päätetään perjantaina ja lauantaina Lissabonissa Naton huippukokouksessa. Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen johto matkustaa nyt väärässä seurassa, kun se osallistuu Naton huippukokoukseen.

Vähintä, mitä tässä tilanteessa voi edellyttää, on se, että Suomen hallitus ja eduskunta ilmoittavat, että Suomi ei hyväksy Naton uutta strategiaa eikä EU:n sitomista siihen. Uusi strategia on taas yksi syy lisää pysyä erossa Natosta ja vetää suomalaisjoukot pois Afganistanista.

Laskuja Nato-yhteensopivuudesta maksetaan jo kasvavina asemenoina. SKP ei hyväksy hallituksen esittämää asemäärärahojen nostoa vaan vaatii sota-aseiden sijaan rahojen käyttämistä arjen turvaan, esimerkiksi 900 € perusturvan takaamiseksi kaikille sitä tarvitseville.

Muuttolaatikko sinkkiarkkua parempi

Vuonna 2002 eduskunta teki virheen lähettäessään yksimielisellä päätöksellä suomalaisjoukot Nato-johtoiseen ISAF-operaatioon Afganistaniin.

Nyt on entistä selvempää, ettei Afganistanin tilanteeseen ole sotilaallista ratkaisua. USA:n ex-ulkoministeri Madeleine Albrightin johdolla valmisteltu strategia ei edes tunne sanaa aseidenriisunta. Sen lähtökohtana on päinvastoin asevarustelun kiihdyttäminen, valmius käyttää myös ydinaseita ja USA:n ”tähtiensodan” ohjuskilven ottaminen myös Naton hankkeeksi. Afganistanin sotaa aiotaan jatkaa sen tuhoisista seurauksista piittaamatta.

Rauha kasvaa afganistanilaisista ja aseidenriisunnasta. Sen edellytys on ulkomaisten joukkojen vetäminen pois ja aseiden vaikeneminen. Sodankäynnin sijasta on ohjattava rahaa maan jälleenrakentamiseen.

SKP vaatii militaristeja ja korruptoituneita kansanedustajia pakkaamaan tavaransa ja poistumaan eduskunnasta. Suomalaisten ja muiden ulkomaalaisten joukkojen on poistuttava Afganistanista.

Lisää kuvia galleriassa >>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (16 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.