"Reseptit joukolla vaalikentille"
Suomen kommunistisen puolueen keskiviikkona julkistettu vaaliohjelma on tiivis ja puuttuu oleellisiin asioihin. Lisäksi Meillä keittää! -reseptivihko antaa vielä laajemmin vastauksia ajankohtaisiin poliittisiin kysymyksiin, sanoo professori Jari Heinonen.
Pirkanmaalla eduskuntavaaliehdokkaana oleva Heinonen korostaa, että ohjelman ja reseptien sanoma on vietävä joukolla kentälle, ihmisten pariin.
– Sisältö alkaa vaalikamppailussa nousta esille. Köyhyys ja tuloerojen kasvu huolestuttavat monia, ja näissä ihmisiä kiinnostavissa asioissa meillä on paljon sanottavaa.
Heinonen muistuttaa, että Suomessa on EU-mittareiden mukaan 700 000 köyhää. Moni joutuu arjessa sinnittelemään työmarkkinatuen, asumistuen ja toimeentuloluukun bermudankolmiossa, josta nykypäättäjillä ei ole harmainta aavistusta eikä omakohtaista kokemusta.
Tunisiassa ja Egyptissä ovat joukkoliikkeet lähteneet kumoamaan pienen eliitin harvainvaltaa.
– Samalla tavalla meillä on Suomessa rahaeliitti, joka riistää itselleen kohtuuttoman osan kansantalouden kakusta. Sille SKP toivottaa kenkää, sanoo Jari Heinonen.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Tampereen teollisuusalueen suurin ammattiosasto Teollisuus7 ei hyväksy Israelin valtion Gazan alueen siviiliväestöön kohdistuvaa, Israelin suorittamaa, kansanmurhaan vertautuvaa väkivaltaa. Ammattiosasto lausui asiasta tällä viikolla.
Tuoreessa raportissa esitellään vuosina 2016–2023 tehdyn perinnebiotooppien eli perinneympäristöjen inventoinnin tulokset. Tieto Suomen perinnebiotoopeista on lisääntynyt 1990-luvusta, mutta hoidettuja perinnebiotooppeja on luontotyyppien ja lajiston säilymisen kannalta edelleen liian vähän. Monelle uhanalaiselle kasvi- ja hyönteislajille ne ovat ainoa mahdollinen elinympäristö.
Terveydenhuollon riittämättömät resurssit ja STEA-rahoituksen karsiminen sotejärjestöiltä osuvat kipeästi niihin vanhempiin, jotka saavat lapsensa tulevaisuudessa. Jo tällä hetkellä näkyvät ilmiöt, kuten vanhempien uupumus ja nuorten pahoinvointi, tulevat hyvin todennäköisesti lisääntymään.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.