Sörnäisiin tulee kallis autotunneli

25.11.2021 - 12:15
(updated: 10.12.2021 - 14:50)
Sörnäistentunnelia vastustettiin useissa mielenosoituksissa ennen päätöstä, myös 15.11. kaupungintalolla. Kuva Toivo Koivisto

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi äänin 48–37 suunnitelman ainakin 180 miljoonaa euroa maksavan autotunnelin rakentamisesta Sörnäisiin.

Autotunnelin puolesta äänestivät kokoomus, perussuomalaiset, Liike Nyt ja kristillisdemokraatit sekä suurin osa SDP:n ja RKP:n valtuutetuista. Vastaan äänestivät vihreät, Vasemmistoliitto, keskusta, viisi sosialidemokraattia ja yksi RKP:n valtuutettu.

Sörnäistentunnelin arvioidaan lisäävän yksityisautoliikennettä ja sen aiheuttamia päästöjä. Tunnelin vastustajat muistuttivat, että kaupunki on luvannut päinvastoin suosia joukkoliikennettä ja vähentää päästöjä.

Noin1,6 kilometriä pitkän autotunnelin suunnittelu alkoi jo kymmenen vuotta sitten. Silloin hyväksyttyä Sörnäistentunnelin yleissuunnitelmaa vastusti kaupunginvaltuustossa vain SKP:n ja Helsinki-listojen edustaja Yrjö Hakanen.

Erityisesti kokoomus haluaisi liittää Sörnäistentunnelin laajempaan Keskustatunneliin, jonka valmistelu on jo kahteen kertaan kaatunut helsinkiläisten laajaan vastustukseen.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa