Saamelaisten oikeudet toteutettava Suomessa

06.02.2014 - 13:29
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Saamelaiset ovat kiistatta koko Fenno-Skandian ja Kuolan alueen ainoa alkuperäiskansa, jota koskevat niin YK:n julistus alkuperäiskansojen oikeuksista kuin myös ILO:n yleissopimus nro 169.

SKP:n Lapin piirijärjestö muistuttaa, että Suomi on allekirjoittanut ennen kaikkea moraalisesti velvoittavan YK:n julistuksen mutta ei ole ratifioinut ILO:n yleissopimusta nro 169. Julkisuuteen annettujen lausuntojen perusteella näyttää sopimuksen sisällöstä olevan virheellisiä ja puutteellisia tietoja jopa korkeimmassa valtiojohdossa – tavallisista kansalaisista puhumattakaan.

Tahalliset ja tahattomat väärinkäsitykset ovat antaneet aineksia riidankylväjille ja aiheuttaneet Lapin asukkaiden turhaa vastakkainasettelua. Tämän vuoksi SKP:n Lapin piirijärjestö vaatii, että valtioneuvosto aloittaa yhdessä saamelaiskäräjien sekä asiaan perehtyneiden oikeusoppineiden kanssa perusteellisen tiedotus- ja keskustelukampanjan väärinkäsitysten poistamiseksi valtiojohdon ja kansalaisten keskuudesta sekä ratifioi ensi tilassa ILO:n yleissopimuksen nro 169 ja ryhtyy sen edellyttämiin lainsäädännöllisiin toimiin.

Lue myös SKP:n puheenjohtajan JP Väisäsen blogi >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa