Sairaanhoitajat epäilevät sote-uudistusta

31.03.2017 - 11:30

Sairaanhoitajaliiton tuoreen selvityksen mukaan vain reilu viidesosa sairaanhoitajista uskoo hallituksen ajaman sote-uudistuksen onnistuvan. Liiton kyselyyn vastasi 1 844 sairaanhoitajaa.

Sairaanhoitajat ovat hyvin epäileviä sote-uudistuksesta ja erityisesti sen alkuperäisten tavoitteiden toteutumisesta. Myös sote-uudistuksen vaikutukset omaan työhön koetaan pääosin kielteisinä.

Enemmistö sairaanhoitajista uskoo sote-uudistuksen vähentävän sosiaali- ja terveydenhuollon työpaikkoja.

Sote-uudistuksen alkuperäisiä tavoitteita ovat hyvinvointi- ja terveyserojen kaventaminen, palveluiden yhdenvertaisuuden ja saatavuuden parantaminen sekä kustannusten hillitseminen. Minkään näistä toteutumiseen sairaanhoitajat eivät näillä näkymin erityisen vahvasti usko.

Enemmistö vastaajista ei usko myöskään asiakkaan tai potilaan aseman parantumiseen sote-uudistuksessa.

Erityisesti valinnanvapaus tuntuu epäilyttävän sairaanhoitajia, sillä peräti 87 prosenttia vastaajista uskoo, että valinnanvapauden toteuttaminen käytännössä voi osoittautua ongelmalliseksi.

Enemmistö sairaanhoitajista uskoo sote-uudistuksen vähentävän sosiaali- ja terveydenhuollon työpaikkoja.

Kyselyn perusteella selvä enemmistö sairaanhoitajista kokee nyt, että hoitotyön merkitystä ei ole huomioitu riittävästi sote-uudistuksen suunnittelussa. Suurimmalle osalle ei myöskään ole omassa organisaatiossa kerrottu sote-uudistuksen vaikutuksista omaan työhön ja työpaikkaan.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.