SAK:n aktiivit vaativat: poliittinen lakko!

23.01.2018 - 14:15
(updated: 23.01.2018 - 14:23)
Stop!-mielenosoitus Helsingissä syyskuussa 2015. Kuva Toivo Koivisto.

Pomppulinnameininki ei nyt riitä – ay-liikkeen on näytettävä voimansa, todettiin Helsingin Messukeskukseen kokoontuneen SAK:n edustajien puheenvuoroissa tiistaina. Monet vaativat, että 2. helmikuuta ei järjestetä vain mielenosoitusta vaan poliittinen lakko.

Rakennusliiton Jari Jääskeläinen muistutti, että kilpailukykysopimus solmittiin pyssynpiippu ohimolla, pakkolaeilla uhaten. Nyt kiky-sopimusta on rikottu, eikä sitä voi katsoa sormien läpi.

– Toivon, että 2. helmikuuta on lakkopäivä.

Sirkka-Liisa Kähärä JHL:stä sanoi, että aktiivimallilla hallitus ja eduskunnan enemmistö haluaa nujertaa sekä työläiset että työttömät. Käynnissä on järjestelmällinen hyvinvointivaltion rapauttaminen, ja aktiivimalli on vain osa tätä suunnitelmaa.

– Aktiivimalli on sortoa, ja ay-liike ei voi koskaan hyväksyä sortoa, sanoi Kähärä.

Voimannäytön paikka

Ihmisillä pitää olla aidosti mahdollisuus osallistua mielenosoitukseen ilman rankaisun ja uhkailun pelkoa.

– Ainoa keino tähän on sulkea työpaikat. Sitä kautta saadaan myös painetta hallitusta kohtaan, totesi Teollisuusliiton Nina Mäntylä.

"Puristetaan hallitusta sieltä missä tuntuu."

Jape Lovén AKT:stä korosti, että nyt tarvitaan tekoja, jotta ihmiset valitsevat liiton jäsenyyden pelkän Loimaan kassan sijasta. Touhu ei lopu kokouksilla eikä kauniilla puheilla. Nyt on tekojen aika

– Satamatyöläisten tervehdys: puristetaan hallitusta sieltä missä tuntuu. Meidän pitää olla solidaarisia. Pysäytetään työt 2. helmikuuta koko päiväksi. Jos hallitus ei sittenkään herää, meidän on oltava valmiita lisätoimenpiteisiin.

Pelkät puheet eivät riitä – on vastarinnan aika. Kaikki mukaan Helsingin Senaatintorille 2. helmikuuta näyttämään joukkovoimaa!

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Lue myös

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.