Sammallahden valokuvia Kaapelitehtaalla

07.02.2011 - 11:15
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Pentti Sammallahti esitteli syksyllä näyttelynsä. Paikalla oli satoja katsojia ja kuulijoita. Monista kuvista olisi riittänyt tarinaa vaikka useaksi tunniksi. / Toivo Koivisto |

Pentti Sammallahden Retrospektiivin valokuvat vievät katsojan arkikokemuksen tuolle puolen riippumatta siitä, missä päin maapalloa Sammallahti on kulkenut. Suomi, Ranska tai Venäjä - tunnusmerkillistä kuville on lämmin huumori ja mustavalkoisen valokuvan lumo.

Sammallahden universumissa vähäpätöinen on merkityksellistä ja oleelliset asiat löytyvät tarkkaavaisesti katsoen. Venyttelevät koirat ja torkkuvat kyyhkyset, mustalaismarkkinoiden rytmi tai lapset liian suurissa vaatteissa ovat tarkkoja osumia ratkaisevien hetkien metsästyksessä.

Sammallahti edustaa vaihtoehtoa nykyelämän kiihkeälle rytmille ja nopean muutoksen ihannoinnille.

Näyttely on avoinna Suomen valokuvataiteen museossa Helsingin Kaapelitehtaalla vielä helmikuun 27. päivään saakka.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.