Satatuhatta vastustaa hallituksen aktiivimallia

04.01.2018 - 14:15
(updated: 11.01.2018 - 11:26)
Kirsti Kangas keräsi maanantaina kannatusilmoituksia Helsingissä Kirjasto 10:ssä.

Kansalaisaloite joulun alla hyväksytyn ja vuoden alusta voimaan tulleen aktiivimallin kumoamiseksi on saavuttanut asettamansa 100 000 allekirjoituksen rajan. Keräystä aiotaan kuitenkin edelleen jatkaa ja tavoite nostaa 200 000 allekirjoitukseen.

Martin-Eric Racinen laatima kansalaisaloite iski hyvään saumaan joulun alla ja kanavoi ihmisten tyrmistyneet reaktiot hallituksen aktiivimallin epäoikeudenmukaisuudesta. Erityisesti ihmisiä on tyrmistyttänyt täyden työttömyyskorvauksen saamisen sitominen 18 tunnin työssäoloon tilanteessa, jossa työttömiä on vähintään kymmenkertaisesti suhteessa avoimiin työpaikkoihin. Myös kokoomuksen vahvasti puolustama muuttopakko haja-asutusalueilta ja maaseudulta työn perään tyrmistyttää monia.

Aloite on saanut hyvin näkyvyyttä niin perinteisessä kuin sosiaalisessakin mediassa. Esimerkiksi Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan! -ryhmässä on jaettu ahkerasti aloitteeseen nimiä keräävää tapahtumaa. Koska tavoite on nyt saavutettu, on tapahtuman nimi vaihdettu vastaamaan seuraavaa tavoitetta ja se löytyy nyt nimellä 200 000 työttömien tueksi.

Tapahtuman järjestäjät nostavat seuraavaksi riman 200 000 kannatusilmoitukseen, jolloin tavoiteltaisiin kaikkien aikojen ennätystä allekirjoitusten määrässä. Tällä hetkellä johtopaikkaa pitävä Tahdon-kampanja keräsi 2013 hieman alle 167 000 allekirjoitusta. Myös paperisten kannatusilmoitusten kerääminen laajenee edelleen. Aktiivimallia on vastustettu myös SKP:n piirissä. SKP:n Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja Heikki Ketoharju kritisoi mallia blogissaan siitä, että se ohittaa työttömyyden ydinkysymyksen.

- Minun mielestäni pitäisi pysähtyä hetkeksi kysymään, mikä on varsinainen ongelma. Se on se, että työttömiä on kymmenen jokaista työpaikkaa kohden. Perusratkaisu työttömyysongelmaan on siis työpaikkojen synnyttäminen. On häkellyttävää, miten laajasti kaikki ovat hyväksyneet uusliberalismin markkinoiman perusajatuksen, että vain yksityinen sektori voisi luoda töitä.

Allekirjoita aloite >>>

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.