Savonlinnassa kytee kapina!

06.05.2016 - 10:00

Yli 200 Savonlinnassa toimivaa yhdistystä, yritystä ja muuta yhteisöä kutsuvat savonlinnalaisia torille maanantaina 9. toukokuuta klo 13 MEIDÄN OMA OKL -mielenosoitukseen, jossa vaaditaan maan hallitusta säästämään yhteisiä varojamme noin 130 miljoonan euron edestä.

– Itä-Suomen yliopiston päätös lopettaa Savonlinnan opettajainkoulutuslaitoksen toiminta saattaa tuoda yliopistolle muutaman sadan tuhannen euron vuotuiset säästöt, mutta aiheuttaa veronmaksajille 130 miljoonan euron kertaluonteiset kustannukset, kiteyttää maanantain mielenosoituksen kokoamisesta vastaava Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n kehittämispäällikkö Kimmo Käärmelahti.

– Lisäksi ratkaisu lisää Savonlinnan työttömyyttä suorana vaikutuksena noin 300 hengellä, vähentää ostovoimaa 13 miljoonalla eurolla vuodessa, saattaa paikallisen opiskelija-asuntoyhtiön konkurssiuhan alle ja vaarantaa näin Savonlinnan oopperajuhlien edulliset majoitusvaihtoehdot esimerkiksi opiskelija-asuntojen kesähotelleissa.

Vetoomus eduskuntaryhmille

Paikalliset yhdistykset, yritykset ja muut yhteisöt ovat allekirjoittaneet mielenosoituksessa eduskuntaryhmille sekä pääministeri Juha Sipilän edustajalle, valtiosihteeri Paula Lehtomäelle, luovutettavan vetoomuksen ja kutsunut jäsenensä, asiakkaansa ja yhteistyökumppaninsa torille kertomaan mielipiteensä opettajainkoulutuksen lakkauttamisesta maan hallitukselle ja eduskunnalle. Kutsukierros on osoittanut, että asia on savonlinnalaisille yhteinen ja ennakkoarvioiden mukaan Savonlinnan torille tulee kokoontuman tuhansia kansalaisia osoittamaan mieltään ja vaatimaan maan hallitusta käyttämään lakkautusasiassa sitä valtaa, joka sille lain mukaan kuuluu.

Valtiosihteeri Lehtomäen (keskusta) lisäksi vetoomuksen saapuvat vastaanottamaan SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Rinne sekä kansanedustajat Antti Häkkänen (kokoomus), Heli Järvinen (vihreät), Hanna Kosonen (keskusta), Kari Kulmala (perussuomalaiset), Hanna Sarkkinen (vasemmistoliitto) ja Kaj Turunen (perussuomalaiset).

Yritykset mukana

Käärmelahden mukaan myös paikalliset yritykset ovat vahvasti mukana maanantain mielenosoituksen järjestämisessä ja useat yritykset sulkevat ovensa ja pysäyttävät toimintansa mielenosoituksen ajaksi mahdollistaen näin työntekijöidensä ja asiakkaidensa osallistumisen mielenosoitukseen.

– Maanantain mielenosoitus on savonlinnalaisten, ja laajemminkin eteläsavolaisten, yhteinen suurtapahtuma opettajainkoulutuksen turvaamiseksi Savonlinnassa ja uskomme, että maan hallituksella ei ole varaa yliopiston muutaman sadan tuhannen euron vuotuisten säästöjen kattamiseksi aiheuttaa kokonaistaloudelle yli 130 miljoonan euron lisäkuluja ja samalla Savonlinnan kaupungille vuotuiset noin 8 miljoonan euron verotulotappiot, kiteyttää Käärmelahti Savonlinnassa roihuavan kapinahengen.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.