Sinun täytyy astua johtoon!

01.09.2011 - 10:25
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Marianne Maksniemen mukaan meidän pitää taistella sitä vastaan, että joku, jokin ylhäällä ”johdosta” sanoo meille kuinka meidän tulee toimia. / Toivo Koivisto |

Mikä on puolueen johdon vastuu? Ottaa kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin ja epäkohtiin. Järjestää tapahtumia, toimintaa, seminaareja. Tavata jäseniä, kiertää ympäri valtakuntaa ja innoittaa ihmisiä. Hakea jäsenet kodeistaan ja syöttää heille tieto ja toimintaperiaatteet.

Mutta onkohan se ihan näin?

– Puolue ja johto ei ole elävä organismi, se ei johda sinua eikä potki sinua takamuksiin, kun tunnet uupuvasi. Puolue ja johto ei ole henkilö tai olemassa oleva objekti, vaan idealismi. Idealismi, joka syntyy jäsenien yhteistyöstä ja toiminnasta. Heidän yhteisistä tavoitteista, halusta ja tarpeesta tehdä muutos. Kumota vallassa oleva valta ja saattaa ihmisille heille kuuluva itseisarvo ja päätäntävalta omasta elämästään, pohtii SKP:n Oulun piirin tuore piirisihteeri Marianne Maksniemi.

Maksniemen mukaan meidän pitää itse asiassa taistella sitä vastaan, että joku, jokin ylhäällä ”johdosta” sanoo meille kuinka meidän tulee toimia.

– Tämän puolueen tehtävä on antaa meille taustatuki ja joukkovoiman mahdollisuus, kun ensin astumme itse johtoon ja teemme aloitteen ja toimimme, siis toimimme konkreettisesti muutoksen eteen.

Mistä puolueen johto koostuu?

Maksniemi vastaa ytimekkäästi väliotsikon kysymykseen: jäsenistä!

– Mistä piirit koostuvat? Jäsenistä! Mistä osastot koostuvat? Jäsenistä! Mistä siis puolue kokonaisuudessaan koostuu? Samanmielisistä henkilöistä, joilla on sama päämäärä ja tehtävä. Tunnetaan myös käsitteellä jäsenet, muistuttaa Maksniemi.

Jäsenen tehtävä, oikeus ja velvollisuus on hänen mielestään tehdä aloitteita, järjestää tai saattaa alulle tapahtumia, pitää yhteyttä tovereihin, kutsua ja käydä kahvilla kasvotusten.

– Kun kaikki toimimme samoilla periaatteilla, huomaamme puolueen olevan elävä, toimiva, osaava ja terve organismi.

SKP:lle uusia piirisihteerejä

Elokuussa SKP:n keskuskomitean kokouksessa vahvistettiin kolme uutta piirisihteerivalintaa. Marianne Maksniemen lisäksi Sippo Kähmi toimii Tiina Sandbergin äitiysloman sijaisena Uudenmaan piirin sihteerinä. Myös Vaasan piirin sihteeriys vaihtui; tästä eteenpäin pestiä hoitaa Tapio Hakala.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.