SKP antaa kenkää rahaeliitille

02.02.2011 - 17:50
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
SKP:n pääsihteeri Juha-Pekka Väisänen huudatti kansaa puolueen vaalistartissa Kolmen Sepän patsaalla. / Toivo Koivisto |

Pataa, pataa, porvarille! Loppu, loppu, leikkauksille! kaikuivat reippaat huudot, kun Suomen kommunistinen puolue aloitti valtakunnallisen eduskuntavaalikampanjansa keskiviikkona Kolmen Sepän patsaalla Helsingissä.

Kenkää rahaeliitille! -otsikon alla julkistetun vaaliohjelman lisäksi SKP tuo vaalikentille oman reseptivihkonsa, jossa on reseptejä niin arjen politiikkaan kuin ruokaankin.

– Porvarihallitus keittää pelkkää kriisisoppaa. Viikosta toiseen oikeisto suoltaa ulos pelkkiä leikkauslistoja, esittää yritysten verohelpotuksia ja puhuu bisneksen puolesta ihan niin kun meitä tavallisia ihmisiä ei olisikaan. Nyt saa riittää, sillä meillä keittää, sanoi SKP:n pääsihteeri Juha-Pekka Väisänen.

Vaalitempauksessa tarjolla oli hernerokkaa sekä SKP:n ehdokkaiden puheenvuoroja, joita säestettiin ruokateemaan sopivasti kattilankansia kolisuttelemalla.

Ihminen ennen bisnestä

Väisänen korosti, että nyt on laitettava asiat ihan uuteen tärkeysjärjestykseen, jossa ihminen ja ihmisen perustarpeet, työ, turvallisuus, terveys, sivistys ja ympäristö ovat ykkösenä.

– Nyt äänestetään muutos kaiken yksityistämiselle, rahan palvonnalle ja bisnespolitiikalle.

Esille nousi myös kansainvälinen poliittinen tilanne.

– Tunisiassa lähti Ben Ali, Egyptissä on vuorossa Mubarak. Samalla tavalla huhtikuussa on aika antaa monoa meidän kotoisille benaleille ja mubarakeille, rahaeliitin harvainvallalle! todettiin puheenvuoroissa.

SKP:n piirijärjestöt ovat asettaneet tähän mennessä valtakunnallisesti yli sata ehdokasta. Mukana on myös sitoutumattomia ehdokkaita, muun muassa helsinkiläinen Vaihtoehtolista. Ehdokaslistoja täydennetään vielä.

SKP:n eduskuntavaaliohjelma 2011

Kuvia vaalistartista tiedonantaja.fi:n galleriassa

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (7 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.