SKP ehdottaa vaaliliittoa VAS:lle

25.02.2010 - 13:19
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Vasemmistoliiton ja SKP:n vaaliliitto olisi tuonut edellisissä eduskuntavaaleissa vasemmistolle 2-3 paikkaa lisää. / Veikko Koivusalo |

Oikeistolla on nyt aloite politiikassa. Yhtenä syynä tähän on vahvan vasemmistolaisen vastavoiman ja vaihtoehdon puuttuminen. Suurin osa suomalaisista on kuitenkin huolissaan työttömyyden, eriarvoisuuden ja turvattomuuden lisääntymisestä.

Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea ehdottaa radikaalin vasemmistolaisen ja punavihreän vaaliliiton kokoamista seuraaviin eduskuntavaaleihin. Näin voitaisiin rakentaa vahvempaa vaihtoehtoa oikeistolaiselle politiikalle ja suuren rahan vallalle.

SKP esittää asiasta keskusteluja Vasemmistoliiton johdolle ja jäsenille, muille vasemmistolaisille ja punavihreille. Näitä keskusteluja toivotaan käytävän niin paikallisesti, piiritasolla kuin puolueiden välillä.

– Vasemmisto on nyt puolustuskannalla ja hajanainen. Näin ei tarvitse olla.

Aloitteessa viitataan positiivisiin kokemuksiin vasemmistoliittolaisten, kommunistien ja muiden vasemmistolaisten yhteisestä toiminnasta muun muassa kuntien palvelujen ja työllisyyden puolesta, samoin kuin sodan ja Naton vastaisessa toiminnassa.

Näköaloja vasemmiston nousulle

SKP:ssä uskotaan, että radikaalin vasemmistolaisen vaaliliiton kokoaminen avaisi näköaloja muutokselle ja vasemmiston uudelle nousulle.

– Vahvistamalla vasemmistolaista oppositiota ja vaihtoehtoa eduskunnassa voimme vaikuttaa positiivisesti myös SDP:n, vihreiden ja muiden puolueiden kehitykseen, aloitteessa todetaan.

Vasemmisto olisi saanut edellisissä vaaleissa ehkä kaksi paikkaa enemmän, jos Vasemmistoliitto ja SKP olisivat olleet vaaliliitossa. Paikat olisivat olleet pois oikeistolta. Vaaliliitto olisi turvannut Vasemmistoliitolle paikan myös europarlamentin vaalissa, jossa se menetti ainoan paikkansa.

Seuraavat eduskuntavaalit pidetään runsaan vuoden kuluttua, huhtikuussa 2011. Vaihtoehtoisen vasemmiston ja punavihreiden voimien kokoaminen antaisi monessa vaalipiirissä paremmat lähtökohdat tavoitella lisäpaikkoja ja varmistaa nykyisten paikkojen säilyminen. Samalla se antaisi lisää pontta vaatimuksille politiikan suunnan muuttamisesta.

SKP on myös omalta osaltaan jo käynnistänyt eduskuntavaaleihin valmistautumisen. Ehdokasasettelu on esillä muun muassa kevään piirikokouksissa.

Keskustelualoite radikaalista vasemmistolaisesta vaaliliitosta

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (16 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.