SKP: Fasismin nousu torjuttava

21.09.2016 - 14:30
Fasismin vastainen mielenosoitus Tampereella Keskustorilla tiistaina. Kuva: Pentti Airola.

Viime vuosina Suomessa nähty fasistinen ja rasistinen liikehdintä on päätynyt käyttämään fyysistä väkivaltaa sitä vastustavia ihmisiä kohtaan. Samaiset ryhmittymät ovat aikaisemminkin käyttäneet näitä keinoja, eikä yleinen ilmapiirin muutos vihapuheelle suopeammaksi auta asiaa. Fasististen ryhmittymien tapana on ollut pyrkimys esiintyä pelottavana toimijana ja päästä pelolla valtaan. Viime viikkoina tapahtunutta Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) toimintaa ei voida tarkastella vain yhden yksilön ylilyöntinä, vaan tahallisena, koko ryhmän tavoitteena ihmishengen menetyksistä välittämättä luoda pelon ilmapiiriä.

Suomen kommunistisen puolueen poliittinen toimikunta vaatii poliisijohtoa arvioimaan uudelleen äärioikeiston toiminnan aiheuttamia riskejä. Poliisin on myös toiminnassaan otettava huomioon nykyinen lainsäädäntö, jossa kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kielletty. Äärioikeistolaiset ryhmät, kuten SVL, ovat järjestäneet lukuisia mielenosoituksia ja tilaisuuksia, jotka rikkovat tätä lakia. Nykyiset, olemassa olevat lait siis mahdollistaisivat tällaisten ryhmien toiminnan kieltämisen.

Oikeistohallitus on leikkauksillaan sivuuttanut kaikkein vähäosaisimmat ja heidät, jotka eniten huolenpitoa, turvallisuutta ja demokratiaa kaipaisivat.

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että Suomi on maailman turvallisin maa. Väkivalta yhteiskunnassamme on kuitenkin lisääntynyt Sipilän hallituksen aikana. Silti tämä samainen hallitus nojaa selonteossaan Suomen sisäisestä turvallisuudesta ajatukseen vahvasta ja toimivasta demokratiasta sekä luotettavasta hallinnosta, jotka yhdessä synnyttävät vakautta ja sisäistä turvallisuutta. Näiden asioiden ei voi nähdä toteutuvan, kun samalla oikeistohallitus on leikannut varhaiskasvatuksesta, lastensuojelusta, nuorisotyöstä, opinto-ohjauksesta, päihdehuollosta ja kohtuuhintaisesta asumisesta. Juuri niistä asioista, joista turva yhteiskuntaamme syntyy. Oikeistohallitus on leikkauksillaan sivuuttanut kaikkein vähäosaisimmat ja heidät, jotka eniten huolenpitoa, turvallisuutta ja demokratiaa kaipaisivat. Joukkovoiman leikkauspolitiikkaa vastustavat isot mielenosoitukset syyskuun alussa ja sitä ennen osoittavat, että kaikki Suomessa asuvat ihmiset eivät ole nykyhallituksen linjan takana. Turvallisessa maassa ei myöskään pitäisi joutua uusnatsien väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi eikä pelätä sanoa ääneen omaa mielipidettään vihaa ja ihmisten eriarvoisuutta lietsovista ihmisistä.

Leikkaukset peruttava

SKP:n poliittinen toimikunta vaatii Suomen hallitusta perumaan sivistykseen, koulutukseen ja kaikkeen perusturvaan tehdyt leikkaukset. Vallassa oleva poliittinen eliitti ajaa Euroopassa ja Suomessa suuntaa, joka hyväksyy rasistisen syntipukkiajattelun, jossa köyhät ja erilaiset ihmiset nähdään syyllisinä vähentyneisiin julkisten palveluiden resursseihin. Leikkauspolitiikan takana ovat kuitenkin kylmät markkinatalouden säännöt. Porvarien leikkauspolitiikka on luonut räjähdysherkän kansalaiskeskustelun kentän, jossa eräät helppoja ratkaisuja ja huomiota etsivät ryhmittymät kokevat oikeudekseen nostaa omaa merkitystään vähättelemällä muiden ihmisoikeuksia. Rasismia ruokkii työläisten ja sorrettujen asettaminen keskenään eriarvoiseen asemaan. Vuosia jatkunut hyvinvoinnin romuttaminen, työehtojen polkeminen ja vihapuheen katsominen läpi sormien ovat luoneet kasvualustan äärioikeistolaisille ryhmittymille.

SKP:n poliittisen toimikunnan mielestä tätä kehitystä vastaan voidaan taistella parhaiten yhdessä. Rasismi ja fasismi voidaan torjua juuri työväenluokan yhteistyöllä. Se sama yhteistyö luo myös pohjan vaihtoehtoiselle yhteiskunnan kehitykselle, jossa kaikista ihmisistä pidetään huolta ja heidän ihmisarvoaan puolustetaan.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.