SKP jatkossa entistä valtakunnallisempi

05.06.2016 - 18:30

Suomen kommunistisen puolueen edustajakokous valitsi sunnuntaina Turussa puolueelle uuden keskuskomitean ja johdon.

Puheenjohtajana jatkaa helsinkiläinen käsitetaiteilija ja rauhanaktivisti Juha-Pekka Väisänen, 50. Uusiksi varapuheenjohtajiksi valittiin yliopistonopettaja Miguel López, 57, Jyväskylästä sekä sosiaalityöntekijä Susanna Rissanen, 32, Siilinjärveltä. Pääsihteerin pestiin astuu tuoreena kasvona tamperelainen postityöntekijä Petra Packalén, 32.

Uudistuneen johdon myötä SKP on entistä valtakunnallisempi puolue, toteaa puheenjohtaja Väisänen.

– Alueellisesti SKP vahvistuu, kun puolueen johtoon on valittu henkilöitä eri puolilta Suomea. Pääsihteerin valinnan myötä puolue avaa uuden toimipisteen Tampereelle.

SKP:n keskuskomitea kaudelle 2016-2019 – puolueen korkein päättävä elin edustajakokousten välillä – koostuu 40 varsinaisesta ja 10 varajäsenestä. Jäsenistä 42 prosenttia on naisia, mikä vastaa Väisäsen mukaan puolueen tavoitetta, että luottamuselimissä olisi molempia sukupuolia vähintään 40 prosenttia. Keskuskomitean kokoonpano on monipuolinen ja puolueen jäsenistöä edustava. Mukana on uusia, nuoria ja vanhempia puoluetovereita.

Katso kokoonpano SKP:n sivuilta.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.